Een duo kinderwagen kopen: waar let je op?

Een duo kinderwagen kopen: waar let je op?

Een duo kinderwagen is super handig als tweelingwagen, maar ook om een baby en peuter in te vervoeren. Wij vertellen je er alles over!

Een duo kinderwagen is geschikt om twee kinderen te vervoeren. Super handig als je een tweeling verwacht, maar een duo kinderwagen voor baby en peuter zie je ook veel. Maar welke duo kinderwagen past bij jou? Wat zijn de voor- en nadelen van een duo kinderwagen en waar let je op bij het kopen van een duo kinderwagen?

Ben je in verwachting van je tweede kindje en zit je eerste kindje nog regelmatig in de kinderwagen of buggy? Dan is een duo kinderwagen voor baby en peuter een uitkomst!

Soorten duo kinderwagens

De duo kinderwagen is verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Dit zijn de meest bekende soorten:

nadelen duo kinderwagen

Een duo kinderwagen is hartstikke handig als je twee kindjes hebt, maar er zijn ook paar nadelen:

  • Met een duo kinderwagen met zitjes naast elkaar ben je niet altijd even wendbaar. Dit kan lastig zijn bij deuren of in gangpaden in winkels.
  • Ga je een duo kinderwagen gebruiken bij de komst van een tweede kindje? Dan heb je vaak nog extra adapters nodig of zelfs nog een extra zitje, wat extra kosten met zich meebrengt.
  • Bij een tandem kinderwagen heb je minder goed zicht op één van de kindjes.
  • Een duo kinderwagen is (bij gebruik met twee kinderen) vaak een stuk groter en zwaarder dan een enkele/mono kinderwagen.

 LEES OOK: Kinderwagen kiezen: hier moet je op letten

Duo kinderwagen

Fotocredits: Sabrina Nieuwstraten

waar let je op bij een duo kinderwagen

Wil je een duo kinderwagen kopen? Maak het jezelf gemakkelijk (want hoe ga je anders ooit een beslissing kunnen nemen in een wereld vol kinderwagens) en stel jezelf dan eerst de volgende vragen, zodat je precies weet waar de duowagen aan moet voldoen:

  • Wil je de duo kinderwagen ook gebruiken als monowagen (voor een kindje)?
  • Wil je dat er een Maxi-Cosi of andere autostoel op bevestigd kan worden, of zelfs twee?
  • Wil je een omkeerbare zitting?
  • Wil je dat je kinderen naast elkaar zitten?
  • Wil je een duo kinderwagen met een reiswieg en kinderzitje?

Weet je het antwoord nog niet op deze vragen? Ik vertel je nog even wat meer over duo kinderwagens!

duo kinderwagen met zitjes naast elkaar

Zie jij het al voor je? Beide kinderen naast elkaar in de kinderwagen. Hoe gezellig! Een duo kinderwagen met zitjes naast elkaar wordt ook vaak als tweeling-kinderwagen gebruikt, omdat de kinderen dan even oud zijn en je hetzelfde zitje naast elkaar gebruikt. De wagen heeft hierdoor een kleine draaicirkel en de kinderen hebben evenveel zicht. Bij sommige duo kinderwagens is het mogelijk dat je een reiswieg en kinderzitje gebruikt.

Bekijk hier duo kinderwagens met zitjes naast elkaar >>

duo kinderwagen met zitjes achter elkaar

Deze duo kinderwagen wordt voornamelijk gebruikt voor baby en peuter. Bij een duo kinderwagen met zitjes achter elkaar kan je je peuter in een kinderzitje plaatsen en jouw baby in de reiswieg. Bij sommige duo kinderwagens zitten de kindjes tegenover elkaar. Deze duo kinderwagen past goed door een deur en stuurt makkelijker dan een duo kinderwagen met zitjes naast elkaar.

Bekijk hier duo kinderwagens met zitjes achter elkaar >>

duo kinderwagen voor één en twee kinderen

Het kan zijn dat je bij de komst van je eerste kindje alvast een duo kinderwagen wilt aanschaffen. Want hé, een beetje verder kijken in de toekomst mag best! ;-) Kies dan voor een duo kinderwagen die ook als mono kinderwagen gebruikt kan worden. Deze kinderwagen kan je dus eerst voor één kind gebruiken en bij een tweede kindje uitbreiden met een extra zitje.

Bekijk hier duo kinderwagens voor één en/of twee kinderen >>

Duo kinderwagen

Fotocredits: Sabrina Nieuwstraten

duo kinderwagen met maxi-cosi

Ga je vaak met de auto weg? Let dan ook goed op of de duo kinderwagen te gebruiken is met een Maxi-Cosi of andere autostoel. Of zelfs twee als je de duo kinderwagen gebruikt bij een tweeling.

boodschappenmand onder een duo kinderwagen

Let bij het kopen van een duo kinderwagen ook op de boodschappenmand onderin. Wel zo fijn als je veel opbergruimte hebt, zeker als je met twee kinderen onderweg bent.

best of both worlds

Zelf heb ik bij mijn eerste zwangerschap gekozen voor een duo kinderwagen. Dit stond eigenlijk helemaal niet op de planning. De Uppababy Vista heeft voor mij alles waar een kinderwagen aan moet voldoen. En nu ik zwanger ben van mijn tweede kindje, ben ik echt superblij dat ik destijds al voor een duo kinderwagen (ook als monowagen te gebruiken) heb gekozen. Zo kan ik straks mijn beide dochters gemakkelijk vervoeren of met dezelfde kinderwagen op pad met één dochter. Plus, je kunt de zitjes op 9 verschillende manieren op de duo kinderwagen plaatsen!

Natuurlijk heb je nog veel meer te shoppen als je zwanger bent! We hebben alles handig voor je op een rijtje gezet in deze baby-uitzetlijst.

Nadine Ruchti

Door

25 mei 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.