Het geslacht van je baby niet willen weten?

Het geslacht van je baby niet willen weten?

10 redenen om te wachten voor je weet wat 'het' wordt. Het geslacht willen niet alle stellen weten. Lees hier de redenen om het niet te willen weten.

'Krijgen jullie een jongen of meisje?' Een logische vraag als je hoort dat iemand zwanger is, maar je moet niet verbaasd opkijken als je 'geen idee' als antwoord krijgt. Het lijkt steeds populairder te worden: Het Groene Team. Oftewel ouders die niet willen weten of ze een zoon of dochter krijgen tot de bevalling. 

Vaak gebruiken stellen die het geslacht van hun baby niet willen weten de kleur groen in de babykamer, vandaar Het Groene Team, of Team Green. Deze stellen vinden het natuurlijk erg leuk om het geslacht van hun kind te weten te komen, maar nog leuker om het een verrassing te houden. Wij hebben de 10 leukste redenen om het een verrassing te houden voor je op een rij gezet.

1. Het maakt mensen gek

Dit is een mooie voor aankomende ouders die ervan genieten anderen stress aan te jagen (of lekker te plagen). Het is gewoon hilarisch om te zien hoe geïrriteerd mensen raken door het niet-weten. Ze snappen niet waarom je een dag langer zou wachten voor je weet of je kind een jongen of meisje is en komen het liefst om de dag vragen of je het echt, echt niet al gevraagd hebt aan je arts of echoscopiste. Nee, echt niet.

2. De oude-wijven verhalen

Ook erg leuk om mee te maken: iedereen denkt ineens te weten hoe je kan ontdekken of je een jongen of meisje krijgt. De voedsel-analyses (zoet is meisje, zuur is jongen), de Chinese-kaart spellen, de stand van je buik- analyses (hoog dragen is meisje, laag jongen), de ochtendmisselijkheid-voorspellingen en de hartslagmetingen. Al deze manieren en spelletjes om uit te vogelen of je een jongen of meisje krijgt zijn gewoon erg leuk om te doen tijdens de 9 maanden. En de aandacht die je daarmee krijgt is ook niet verkeerd natuurlijk.

3. Het voorkomt stereotypen

Als je eenmaal weet of je een jongen of meisje krijgt word je overspoeld met voorspellingen: 'Is het een jongen? Dan zal hij wel gaan voetballen. Heb je al zijn eerste (vul hier favo-voetbalcub in) tenue gekocht?', 'Oh, een meisje? Dan zal je een hele lading jurkjes en kroontjes in huis krijgen.' Ineens lijkt er geen ruimte meer te zijn voor jouw idee van opvoeden en moet je verplicht iedere zaterdagochtend een thee-uurtje met de poppen houden. Of je staat gegarandeerd (volgens je tante) iedere zaterdag- en zondagmiddag op het voetbalveld. En had ze al gezegd dat kantine-dienst verplicht is bij de vereniging hier? (en ja, hier heeft ze het al over als je baby nog in je buik zit!) Bewaar dat nog maar even, dat komt wel als de baby er eenmaal is.

4. Het voorkomt typische jongens-meisjes kado's

Om de een of andere reden zijn er altijd mensen die je bombarderen tot 'mama van een jongen' en daardoor gewoon alles wat blauw is kopen. Een meisje? Het liefst geven ze je dan een collectie roze prinsessenjurken die twee keer zo groot is als de hoeveelheid gewone kleding. Terwijl er ook zoveel leuke neutrale kleuren zijn! Groen en geel natuurlijk, maar ook rood en donkerblauw zijn prima voor jongens en meiden. Met wit, grijs, bruin en zand-tinten kan je ook een aardige garderobe vullen. Enne... voor ouders die het al wel weten: hard roepen dat je kinderkleding in deze kleuren te gek vindt kan een hoop roze of blauw voorkomen.

 

5. Het voorkomt gewoon kado's

Begrijp ons niet verkeerd, het is natuurlijk ontzettend leuk om kado's te krijgen van vrienden en familie. Als je een babyshower geeft krijg je vaak al een hoop, en vanaf dat moment tot de bevalling komen sommige mensen gewoon bij ieder bezoek met een kado aanzetten. Tegen de tijd dat je moet bevallen barst je huis van de spullen die je eigenlijk nooit gebruikt (denk aan kleding waar je baby supersnel te groot voor is). Niet weten wat je krijgt voorkomt in ieder geval een deel van de kado's.

Tip: maak sowieso een lijst met alles wat je nodig hebt of nodig denkt te hebben en zorg dat iedereen daar dingen kan afstrepen. Mensen hebben zo nog genoeg te kiezen en het voorkomt dat je  dingen dubbel krijgt of dingen krijgt die je gewoon nooit gaat gebruiken. Geef de lijst in beheer bij je moeder zodat je niet weet wie wat koopt, of zet het lekker online! Zijn de kado's toch nog een verrassing.

6. Je gaat meer op je dromen letten

Erg grappig om mee te maken: je gaat veel meer letten op je dromen tijdens je zwangerschap. Wat te denken van een droom over felgekleurde kikkers waarvan je zeker weet dat er een hint tussen zit over het geslacht van je baby? Hilarisch om later ook je gedachten terug te lezen. (bijvoorbeeld in de Mom's one line a day. Begin gewoon al als je zwanger bent!)

7. Je bewaart iets speciaals

Het is tegenwoordig heel normaal om een uur na je bevalling al foto's te posten op Facebook van je zoon of dochter, en de naam weten vrienden vaak al weken van tevoren (misschien heb je wel een keuzerondje voorbij laten komen op internet). Er blijft dan weinig van de verrassing meer over. Eindelijk laten weten of je een jongen of meisje krijgt is dan niet alleen voor jou een verrassing, maar voor al je vrienden.

8. De ultieme verrassing tijdens de bevalling

Als je niet weet wat het geslacht is van je baby is dat het eerste wat je wilt weten op het moment dat de bevalling begint. Eindelijk! Maar je moet nog wel 'even' die bevalling doorkomen. Ook al heb je pijn, ook al wil je eigenlijk niet meer, weten of je een zoon of dochter krijgt is de motivatie om de bevalling goed door te komen. Wat een mooi moment als je man kan roepen dat jullie een zoon of dochter hebben gekregen!

9. Het is allebei goed

Dit klinkt misschien cliché, maar het is wel zo! Juist door het niet te weten laat je het in het midden en sta je meer stil bij het feit dat er iets moois aankomt, wat het ook is. En fantaseren hoe het zou zijn als je een jongen krijgt en als je een meisje krijgt is ook gewoon heel leuk.

10. Je weet al zoveel

Net als even kort voorbij gekomen, maar je weet al ontzettend veel voor de geboorte. Dankzij de echo's en alle andere onderzoeken kan je dingen over de gezondheid, uiterlijk, geslacht te weten komen. Zelf heb je al vaak namen in gedachten. Een beetje avonturier vraagt dan toch gewoon bij de echo of ze het geslacht nog even voor zich willen houden? Dan is dat in ieder geval nog 'geheim'. En je weet wel de namen, maar niet welke je uiteindelijk mag geven! Superleuk toch?

Wilde jij direct weten of je een jongen of meisje kreeg of heb je gewacht tot de bevalling? 

Daisy van Schaijik

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.