16 dingen waar aanstaande ouders onnodig bezorgd over zijn

16 dingen waar aanstaande ouders onnodig bezorgd over zijn

Wanneer je voor het eerst ouders wordt, heb je geen idee wat je te wachten staat. Over deze dingen hoef je in ieder geval écht geen zorgen te maken!

Yes, jullie worden binnenkort ouders! Maar ehm, gaat dat eigenlijk wel lukken, een ouder zijn? Hoe doe je dat? Is er ergens een handleiding? We weten er helemaal niks van! Over deze 16 dingen hoef je je in ieder geval absoluut niet druk te maken.

Luieruitslag, de fles geven... en wanneer weet je dat een baby honger heeft? Ik vergeet mijn tas al overal, hoe moet dat dan straks als ik een kind heb? Veel aanstaande ouders vragen zich van alles af voor hun kind geboren wordt. Nergens voor nodig! Wij stellen je graag gerust.

16 dingen waar aanstaande ouders onnodig bezorgd over zijn

 • De bevalling

Alle horrorverhalen doen je misschien anders geloven, maar vaak valt het reuze mee! Iedereen kan het, dus jij ook. Er is er nog nooit eentje blijven zitten.

 • Geschikt of ongeschikt voor moederschap?

Natuurlijk ben je dat, heb vertrouwen in jezelf! Je groeit vanzelf in je nieuwe rol, je hoeft echt niet alles gelijk te kunnen of te weten.

 • Niet genoeg ervaring hebben

Niemand heeft ervaring bij de eerste. Vraag gerust advies aan lieve vriendinnen of (schoon)zussen als je ergens over twijfelt. En check anders gewoon even MiniMe.nl. ;)

 • Niet genoeg liefde geven

Als je hier bang voor bent, betekent dat dat je al heel veel aan je kind denkt! Genoeg zorg en liefde voor je kind dus, denk je ook niet?

 • Niet voor de baby kunnen zorgen

Verwacht niet alles in één keer perfect te doen. En vertrouw op je moeder- of vaderinstinct dat zeker weten om de hoek komt kijken wanneer de baby er eenmaal is.

 • Alles perfect willen doen

Het leven met kinderen gaat niet altijd zoals je verwacht of gepland had. Laat het over je heenkomen, stressen heeft geen zin! Je kind zal het niet erg vinden als zijn luier verkeerd om zit, maar dat stressen boven zijn hoofd wel.

 • Iets verkeerd doen

Dit doemdenken komt vaak omdat je van tevoren alles alvast wil weten en vooruit wil plannen (als dat al mogelijk is). Het zijn vaak kleine dingen waar je af en toe een foutje in maakt, maar om je daar weken van tevoren al zorgen over te maken...? Niet nodig!

 • Wat andere mensen denken

Jij bent degene die moeder wordt en alleen jij kan oordelen over je eigen situatie, keuzes, normen en waarden. Iedere baby is anders en iedere moeder is anders, dus trek je niet te veel aan van commentaar van anderen.

 • Je baby in leven houden

Er komt ineens een wezen bij dat constante aandacht nodig heeft en waar je met veel verantwoordelijkheid mee om moet gaan. Het zal best even wennen zijn in het begin, maar daar groei je snel overheen.

 • Niet weten wat je baby wil

Dit zal in veel gevallen makkelijker zijn dan je denkt. Baby's kunnen erg goed aangeven wat ze willen, ook al kunnen ze nog niet praten. Goed op de kleine signalen letten kan de meeste vragen wel beantwoorden. Je leert je eigen baby en zijn behoeftes snel genoeg kennen.

 • Koorts en luieruitslag

De eerste keer is misschien spannend, maar als ze dit eenmaal een keer gehad hebben, ben je er een pro in. 

 • De baby ergens vergeten

Wanneer die kleine kruimel er eenmaal is, zul je hierom lachen. De aanwezigheid van hun kind voelen de meeste moeders zo sterk, dat ze zich echt niet meer voor kunnen stellen dat ze hem per ongeluk ergens zouden achterlaten.

 • Door babygehuil heen slapen

Het grappige is dat veel moeders door alles heen kunnen slapen, maar een klein geluid uit de kinderkamer en ze staan direct naast hun bed. Geen zorgen dus.

 • Bacteriën weghouden

Alles moet schoon en super hygiënisch. Maar ja, baby's ontdekken nu eenmaal veel met hun mond. Niet te veel stressen als je kind op iets sabbelt wat misschien niet zo fris is. Wordt ie sterk van.

 • Of de baby je liefde teruggeeft

Sommige ouders zijn bang dat kinderen die naar een kinderdagverblijf gaan het niet meer leuk vinden thuis. Don't worry, ze vinden het heerlijk om te socializen met andere kinderen, maar mama en papa zijn nog steeds de beste!

 • De baby pijn doen bij het aankleden

Baby's zijn klein en zacht en je moet ze natuurlijk niet laten vallen, maar dat betekent niet dat je ze pijn doet wanneer je een arm door een mouw probeert te wurmen.

Heb jij dingen waar je je vroeger zorgen over maakte, maar nu om moet lachen? We horen graag jouw ervaringen!

Daisy van Schaijik

Door

17 juli 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.