Gespot! Slaapzak voor baby & dreumes: Puckababy Bag 4 Seasons

Gespot! Slaapzak voor baby & dreumes: Puckababy Bag 4 Seasons

Ben je op zoek naar de perfecte slaapzak voor je baby of dreumes? MiniMe’s Sarah vertelt waarom zij de Puckababy Bag 4 Seasons zo fijn vindt!

Een slaapzak kiezen voor je baby of dreumes is best lastig. Er is zó veel keus! Ik maak het je makkelijk en tip je dé slaapzak voor baby en dreumes: de Puckababy Bag 4 Seasons. Ik vertel je graag waarom ik en mijn mini me Mink zo blij zijn met deze 4-seizoenenslaapzak!

Puckababy 4-seizoenen: mijn ervaring

Een goed (door)slapende baby is een grote wens van álle moms. Want als je baby goed slaapt, kun jij dat ook! Slaapgebrek is, zeker als je daar langere tijd mee kampt, echt killing. Om ervoor te zorgen dat zowel jij als je baby uitgerust door het leven gaan, adviseer ik je de Puckababy Bag 4 Seasons. Dit is mijn ervaring!

Peuter in bed in Puckababy-slaapzak

Puckababy 4 seizoenen: zo werkt het

De Puckababy Bag 4 Seasons is, zoals de naam al zegt, een slaapzak die voor alle vier de seizoenen kunt gebruiken. Het hele jaar door dus! Het zijn eigenlijk vier slaapzakken in één. Het systeem is super makkelijk: in een mum van tijd ga je van de winter- naar herfst-, lente- en zomerslaapzak. Er zitten zelfs wantjes aan de mouwtjes voor als je kindje koude knuistjes heeft. Zo fijn!

In onderstaand filmpje kun je goed zien hoe de slaapzak werkt:

Niet te warm of koud slapen

Een veilige slaapomgeving voor je baby is belangrijk. Je kindje mag het bijvoorbeeld niet te warm of koud hebben als hij gaat slapen. Daarom pas je per seizoen de slaapzak aan. Het voordeel is dat je ook geen dekentje nodig hebt, dus ik leg Mink gewoon alleen in zijn slaapzakje in bed en dan is de temperatuur precies goed. Geen gewoel met dekentjes die ‘s nachts van hem af kunnen glijden waardoor hij het misschien te koud krijgt!

Slaapzak op vakantie

Wij namen de Puckababy-slaapzak zelfs mee op onze vakantie naar Curaçao. Misschien een gek idee dat hij op dat warme eiland in een slaapzak sliep, maar het beschermde hem tegen de kou van de airco én hij slaapt nu eenmaal veel rustiger in een super zachte, cosy slaapzak. Hij was niet wakker te krijgen, haha! Heerlijk!

Toen Maud zo jong was als Mink nu, had ik deze slaapzak nog niet en dat vind ik erg jammer. Mink is een betere slaper dan Maud en hoewel ik natuurlijk niet zeker weet waar dat aan ligt, had deze slaapzak haar misschien kunnen helpen om rustiger en dieper te slapen. 

Peuter met kleuterzusje in bed in slaapzak

Puckababy Bag 4 Seasons gaat lang mee

Eerlijk is eerlijk, de Puckababy Bag 4 Seasons is in vergelijking met andere slaapzakken wel wat duurder. Maar, daar staat tegenover dat je ‘m bijna twee jaar kunt gebruiken, namelijk van zo’n 6 maanden tot 2,5 jaar. De slaapzak is in lengte verstelbaar, dus het is niet zo dat jouw mini van een half jaar oud erin verzuipt. Hierdoor is het ook erg fijn voor de overgang van inbakerslaapzakje naar een gewone slaapzak.

Het kan dus even voelen als een investering, maar je zult zien dat je er lange tijd plezier van hebt!

Je shopt de Puckababy Bag 4 Seasons vanaf €99,95 >>

Puckababy nijntje-slaapzakken

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Puckababy. 

Sarah Glasbergen

Door

25 oktober 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.