Prachtige video over kinderen met kanker

Prachtige video over kinderen met kanker

Kinderen met kanker zijn net als andere kinderen. Het klinkt misschien logisch, toch is het niet zo. Ze worden vaak anders gezien vinden ze zelf.

Kinderen die kanker hebben moeten vaak een chemokuur ondergaan, waardoor ze kaal worden. En een kaal kind in de klas is gek. Toch? Cartoons van verschillende kinderseries gingen kaal om te laten zien dat kale kinderen heel gewoon zijn.

Deze ontroerende video laat goed zien dat kinderen met kanker tegen meer vechten dan alleen de ziekte. Ze vechten ook tegen de vooroordelen die mensen hebben. Een kaal kind, daar wordt naar gestaard, dat wordt gek gevonden. Er wordt over gefluisterd. Dit terwijl ze gewoon kind willen zijn. Want een kind met kanker is gewoon net als ieder ander kind, toch?

Kale cartoonfiguren

Om meer aandacht te vragen voor kinderkanker ging een groot aantal kinderseries kaal. Ieder kind in Brazilië kreeg cartoons te zien met kale kinderen, maar ook wereldwijd verspreidde de actie zich. De kinderen met kanker in de video denken dat het nu normaler is om een kaal kind te zien, en hopen dat mensen hen ook respecteren in plaats van nakijken. Zoals een van de kids treffend zei:

"Je moet trots zijn op ieder kaal kind dat je ziet, want die persoon is aan het vechten voor zijn leven. En ik denk dat dat best nobel is."

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.