Hoera, Kate Middleton is bevallen!

Kate Middleton en prins William zijn zojuist trotse ouders geworden van hun derde kindje. En het is: een zoon!

Feest in Engeland, want Kate Middleton is bevallen! De Duchess of Cambridge en haar man, kroonprins William, mochten opnieuw een zoon verwelkomen. 

Vanmorgen werd al bekendgemaakt dat Kate naar St. Mary’s Hospital was gebracht, omdat de bevalling was begonnen. Fans en journalisten bivakkeerden daar al dagen voor de deur, in afwachting van de royal baby.

Naam onbekend

Zojuist bracht Kensington Palace dan officieel naar buiten dat het jongetje om 11.00 uur vanmorgen (Engelse tijd) geboren is en het goed gaat met moeder en kind. Zijn naam is nog niet bekend, dat volgt meestal later. Prins William was bij de bevalling aanwezig om zijn vrouw te steunen.

Het is traditie dat er een ingelijste aankondiging van de geboorte bij Buckingham Palace wordt neergezet. Dat hebben ze inmiddels ook gedaan.

De eerste foto

Ook een traditie is dat de twee slechts een paar uur na de bevalling al op de stoep van het ziekenhuis staan, mét baby, om hem te showen aan pers en publiek. Kate zag er alweer tiptop uit in haar rode jurk, maar laten we hopen dat ze heel snel daarna lekker naar huis mocht en in pyjama haar bed in kon duiken!

Hyperemesis gravidarum

William en Kate hebben al twee kinderen, George (4) en Charlotte (2). Het was, net als de vorige keren, geen makkelijke zwangerschap voor Kate. Ze kampte namelijk met hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid. 

De twee kleintjes arriveerden vanmiddag bij het ziekenhuis om hun kleine broertje voor het eerst te ontmoeten.

Bijzonder jaar

Het is sowieso een erg bijzonder jaar voor het Britse koningshuis, want na de royal baby van William en Kate volgt op 19 mei de royal wedding van prins Harry en Suits-actrice Meghan Markle! Het hele land kijkt reikhalzend uit naar deze speciale dag, waarover steeds meer details naar buiten worden gebracht.

Marieke van Boven

Door

24 april 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.