Vader maakt hilarische (horror) foto's van zijn kind

Vader maakt hilarische (horror) foto's van zijn kind

Een scrapboek, maar dan anders! Deze vader maakt foto's van zijn kinderen op een wel heel bijzondere manier!

Een scrapboek, fotoboek of dvd maken voor je kinderen: wie doet dat niet? Leuk voor later om samen terug te kijken. Maar foto's zoals Dave Engledow ze maakt, die heb je waarschijnlijk niet! Hij is bezig aan een scrapboek voor zijn dochter Alice Bee die, op zijn zachtst gezegd, anders dan anders is.  

Hoe het allemaal begon

Dave begon met het maken van de foto's toen zijn dochter tussen de 8 en 12 weken oud was. Hij wilde graag een grappige foto maken die goed liet zien hoe hopeloos hij zich voelde als kersverse vader. Zoals hij zelf zegt:

"Ik was uitgeput door gebrek aan slaap, en ik wilde een beeld creëren dat mijn onwetendheid als nieuwbakken vader compleet belachelijk maakte."

Hij bedacht een foto waarbij hij Alice als een football vasthield en als een verstrooide professor haar melk gebruikte voor zijn koffie. Hij zette de foto op Facebook en zijn vrienden vonden het zo hilarisch dat ze nog meer foto's wilden zien. Die kregen ze, zoals de klusfoto hierboven. Een nieuwe hobby was geboren. Dave zet zijn vader-karakter in de serie neer als een parodie op de vader die hij hoopt nooit te worden: snel afgeleid, in zichzelf gekeerd, onwetend, achteloos, nonchalant en soms zelfs onbeschoft en respectloos.

"Het vader-karakter in de serie is een soort manifestatie van al mijn angsten en onzekerheden als ouder."

Afgeleide vader

Een van de meest voorkomende portretten die Dave maakt is de afgeleide vader. Het is ook een van zijn grootste angsten: dat hij zo in zijn eigen wereld leeft dat hij niet ziet hoe zijn dochter opgroeit. We denken niet dat hij zich zorgen hoeft te maken. Als de kleine meid (op dit moment een peuter) opgroeit zal ze een complete collectie foto's hebben van zichzelf in de meest bizarre situaties. 

Niet allemaal echt hoor!

Sommige foto's zien er misschien gevaarlijk uit, dat zijn ze gelukkig niet. Dave zorgt er altijd voor dat zijn dochter niets kan overkomen. Eerst maakt hij de foto van Alice en vervolgens van zichzelf. Later photoshopt hij de afbeeldingen in elkaar zodat de - soms gevaarlijke - plaatjes ontstaan. De cartoon-stijl die hij gebruikt maakt natuurlijk direct duidelijk dat dit grappig bedoeld is en geen echte situatie. De mok met 's'Werelds beste vader'  die in iedere foto voorkomt maakt de afbeeldingen compleet.

Je kind uitbuiten?

Je kind uitbuiten? Er zijn mensen die dat gezegd hebben, maar Dave vindt dat onzin. Het project heeft hij opgestart voor Alice. Hij wilde haar iets bijzonders geven waar ze naar terug kan kijken. Vader en dochter hebben ongetwijfeld veel quality time als ze bezig zijn de foto's te maken. De komische familie-foto's zijn op internet een mega-hit en Dave is nu zelfs bezig een kalender te maken van de grappigste foto's uit de serie. Het boek Confessions of the World's Best Father is recent uitgebracht. Met veel moeite hebben we een kleine selectie gemaakt uit de talloze leuke foto's van Dave Engledow en zijn dochter Alice Bee. Inspiratie voor je eigen familiefoto's? Bekijk de rest van de foto's op de Facebook van World's Best Father, waar Dave iedere week nieuwe hilarische foto's upload. 

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.