Babynestje - Alles wat je moet weten

Babynestje - Alles wat je moet weten

Onze Sarah is helemaal fan van babynestjes maar waarom? We vertellen je alles over babynestjes en waarom het zo handig is!

Een babynestje, wat is het en hoe gebruik je het? In een babynestje ligt je kindje heerlijk comfortabel en geborgen én ze zijn super handig voor tripjes buitenshuis. We vertellen je alle must-knows over babynestjes! 

WAT IS EEN BABYNESTJE

Een babynestje is een zacht kussen met een opstaande rand. Het geeft je kleine een knus gevoel, je kunt het ook wel vergelijken met inbakeren. In feite is een babynestje gewoon een bedverkleiner. Maar dat klinkt een tikkie ongezellig, toch?

Is een babynestje veilig?

Een babynestje is helemaal veilig wanneer jouw baby nog niet kan rollen. De rand is van ademend materiaal waardoor de kans op een wiegendood beperkt is. 

Hoe gebruik je een babynestje?

Vanaf het moment dat je kleine geboren is, kun je gebruik maken van een babynestje, woohoo! Plaats het nestje op een vlakke ondergrond. Aan de onderkant van het nestje zit een koordje waarmee je de maat helemaal kan verstellen passend op jouw baby. Het nestje kun je gebruiken tot je kindje kan omrollen, of tot je kleine ongeveer 5-6 maanden oud is. Daarna zal hij er jammergenoeg niet meer in passen. 

LEES OOK: Sarah's ervaring met het Sleepyhead-babynestje

WANNEER GEBRUIK JE EEN BABYNESTJE

Een babynestje is ook superhandig wanneer je tripjes buiten de deur hebt. Bijvoorbeeld wanneer je de feestdagen bij familie of vrienden doorbrengt, dan neem je gewoon het nestje mee en je kindje heeft een fijn, vertrouwd slaapplekje. Ook wordt een babynestje vooral gebruikt voor korte slaapjes (onder toezicht van de ouders!), vaak in de box. Het gebeurt vast wel eens dat jouw kleine tussen jullie inslaapt. Om ervoor te zorgen dat je tijdens het slapen niet op jouw kindje kan rollen, is het heel handig om het babynestje tussen jullie in te leggen.

Hier koop je de leukste babynestjes

Isabelle Spapé

Door

25 juli 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.