Mijlpalen van je baby: ze vliegen voorbij

Mijlpalen van je baby: ze vliegen voorbij

Ze is helemaal zelf gaan staan en ik heb het gemist. Weer…

De mijlpalen van je baby. Ik zit aan de eettafel de krant te lezen terwijl mijn dochter in de woonkamer aan het spelen is. Gedurende 3 minuten ben ik verzonken in een artikel en wanneer ik weer op kijk zie ik haar triomfantelijk staan met haar handjes steunend op het bijzettafeltje. Ze staat! 

weer een Mijlpaal bereikt

Onze dochter is namelijk een kleine stiekemerd als het om mijlpalen gaat. De eerste keer draaien van buik naar rug deed ze op vakantie en stonden wij net de tas in te pakken, de eerste keer draaien de andere kant op waren wij in de keuken, zitten was ik per ongeluk dan wel bij maar ook het tijgeren en kruipen bleek ze ineens te doen en waren wij uiteraard niet aan het kijken. En nu kan ze dus staan. Nou ja, ze kan zichzelf optrekken en met steun van een tafel, box, been of bank staan. Weer een mijlpaal bereikt.

Het is dat ik regelmatig in een dagboek bijhoud hoe ze zich ontwikkelt anders had ik nu al niet meer geweten hoe het een maand geleden was. Sinds ze een maand of 8 is gaat het zo verschrikkelijk snel. Alsof ze iedere week nieuwe dingen kan. Ben ik helemaal trots dat ze tijgert, besluit ze nog geen week later dat tijgeren zó vorige week is en gaat ze kruipen.

Speedy Gonzales

Haar nieuwe vaardigheden houden ons lekker bezig. Dat omrollen is namelijk heel leuk totdat ze nog geen seconden meer stil wil liggen met verschonen en direct naar haar buik rolt als je haar neerlegt. Na verschillende dingen uitgeprobeerd te hebben bleek een speeltje dat ze alleen krijgt als ze op het aankleedkussen ligt, uitkomst te bieden en houdt dat haar net lang genoeg afgeleid om de klus te klaren. Net lang genoeg betekent overigens wel dat je als een Speedy Gonzales te werk moet gaan.

Ondergewaardeerde mijlpaal

Naast de gebruikelijke mijlpalen zoals het rollen, kruipen en zitten, is er nog een mijlpaal die wat mij betreft groot in de boeken mag en op de zo populaire fotokaartjes: vandaag kan ik zelf mijn armen door kleding steken! Jongens, dat is toch een mijlpaal. Toen ze dit eenmaal kon en er een eind kwam aan het gepruts met die kleine armpjes door die ieniemienie kleertjes duwen ging bij ons de vlag uit en werd de fanfare ingehuurd. Wat een genot!

Bij deze wil ik dan ook voorstellen om de meest ondergewaardeerde mijlpaal voortaan groots te vieren. Met vlaggen, ballonnen en taart!

Emilie Bots

Door

02 februari 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.