Aardbeienvlekjes bij baby

Heeft je baby last van aardbeienvlekjes? Geen paniek, aardbeienvlekjes zijn ongevaarlijk!

Aardbeienvlekjes bij je newborn. De dagen na de geboorte van je kleintje ben je super voorzichtig, en bij het zien van een rode of blauwe vlek schieten de rillingen natuurlijk over je rug! Geen paniek, hoogst waarschijnlijk is dit een aardbeienvlek.

Wat zijn aardbeienvlekjes?

Om je alvast gerust te stellen kan ik je vertellen dat aardbeienvlekjes (ook wel hemangiomen) ongevaarlijk zijn! Opvallend is het wel. Een aardbeienvlek bestaat uit een ophoping van bloedvaatjes in de huid. Ze kunnen naast het gezicht ook in de hals en op andere plekken op het lichaam voorkomen. De kleur van een aardbeienvlek hangt af van de plaats. Oppervlakkige aardbeienvlekjes zijn rood. Bevinden ze zich dieper in de huid? Dan kunnen ze blauw van kleur zijn. 

De gezondheid van je baby is natuurlijk het allerbelangrijkste, hier vind je heel veel informatieve artikelen over de gezondheid van jouw baby! 

aarbeienvlekjes behandelen

De meeste vlekjes verdwijnen vanaf een leeftijd van 6 maanden. Meestal blijft er een klein litteken zichtbaar en ziet de huid er iets anders uit. Soms veroorzaakt een aardbeienvlek problemen, zoals bijvoorbeeld een bloeding of zwelling. Twijfel niet en ga langs de huisarts. Safety first right? Het kan natuurlijk zijn dat een aardbeienvlek zich naast het oog of de mond bevindt. Je kunt besluiten om ze weg te laten halen. Dit is een ongevaarlijke schoonheidsoperatie. 

Isabelle Spapé

Door

24 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.