Babykidnap opgelost dankzij Facebook

Babykidnap opgelost dankzij Facebook

De nachtmerrie van iedere ouder werd voor even werkelijkheid. Via internet werd de pasgeboren baby terug gevonden.

In moderne ziekenhuizen wordt er van alles gedaan om ervoor te zorgen dat je baby niet meegenomen kan worden. Toch werd deze nachtmerrie van een babykidnap voor een Canadese familie werkelijkheid toen een vrouw hun pasgeboren baby kidnapte. Dankzij een ongelooflijk meelevende gemeenschap en een foto op Facebook lukte het de politie het kind terug te brengen bij de ouders.

Hoe werd ze gekidnapt?

Een vrouw kwam het ziekenhuis binnen en kon zonder al te veel moeite de kleine Victoria McMahon meenemen. Dankzij haar verpleegster outfit zag ze eruit alsof ze er hoorde en ze had zelfs het lef tegen de oom van Victoria te zeggen dat ze de baby op kwam halen voor wat testen. Hij had geen idee dat ze geen ziekenhuispersoneel was en ze verliet het gebouw met de baby, om vervolgens in haar auto weg te racen.

Internet

Gelukkig waren er een aantal duidelijke beschrijvingen van getuigen die haar en de auto waar ze in reed konden omschrijven. Deze informatie werd, samen met een foto van de kidnapper, op internet gezet.

De kracht van social media

En toen ging het hard. De foto werd duizenden keren gedeeld en kwam terecht bij een groep vrienden, waarvan een van hen in de vrouw haar voormalige buurvrouw herkende. De vrienden checkten of ze thuis was en toen dit het geval bleek belden ze de politie, die niet veel later de baby ongedeerd uit het huis kon halen.

Familie teruggevonden

Victoria's ouders zijn niet de enigen die een happy ending kregen dankzij Facebook of een ander social media platform. Een vrouw vond haar biologische familie binnen 36 uur dankzij Facebook en een tweeling die gescheiden was bij de geboorte werd ook weer bij elkaar gebracht dankzij Facebook.

Onderschat de kracht van social media dus niet! En mocht je zelf in nood zitten, dan weet je dat Facebook wellicht meer kan helpen dan je denkt...

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.