9 redenen waarom broers geweldig zijn

9 redenen waarom broers geweldig zijn

De meningen zullen hier vast en zeker over verdeel zijn. Daarom hier 9 redenen waarom we broer ook geweldig vinden.

Broers en zussen vliegen elkaar in de haren en maken ruzie om de kleinste dingen. Je kunt het je vast niet altijd voorstellen maar ook jouw broer is geweldig! 

1. het grote voorbeeld

Nu denk ik daar wel een beetje anders over maar vroeger was mijn broer echt de grote stoere jongen. Oké nu nog steeds wel maar op een andere manier. Toen hij skeelers kreeg en ik hem voorbij zag scheuren kon ik niet wachten tot ik ook mocht. Toen het moment daar was en ik dan ook ein-de-lijk mijn skeelers in bezit had, was hij ook degene die me net zo hard leerde skeeleren als hij. 

2. nooit alleen

Mama hoefde zich nooit zorgen te maken als ze het even druk had want de grote broer zou wel oppassen. Alhoewel hij niet graag met barbies speelde had hij toch een manier gevonden om mee te doen. In plaats van Ken werd het Action man, een of andere actiefiguur. Het werkte want uiteindelijk vond ik Action man véél knapper dan Ken. 

Je zal maar gezegend zijn met een grote broer. Wat een lucky girl ben jij!

3. hij is beschermend

Beschermend? Ja zeker wel, natuurlijk houden ze van klieren en net even over het randje gaan maar zodra iemand anders het bij jou doet steekt hij daar een stokje voor. Grote broer to the rescue! Als klein zusje (of broertje) ben je dan maar wat dankbaar voor zo'n grote broer.

4. De leukste herinneringen

Omdat je met elkaar opgroeit maak je samen zo veel leuke dingen mee die je later pas beseft. Die ene keer toen de hele kamer bezaaid was met lego blokjes. Of als het stoeien weer eindigde in een dikke huilpartij. Op dat moment vind je dat totaal niet leuk maar achteraf kunnen jullie de grootste lol er om hebben.

5. Privé chauffeur 

Als je klein bent heb je hier geen profijt van maar zodra je broer in bezit is van een rijbewijs is dat onwijs handig! Het moet natuurlijk wel goed voor hem uit komen maar als je het een beetje op tijd aangeeft is hij vast de beroerdste niet. Het is toch veel cooler om door je broer opgehaald te worden dan door je vader of moeder?

6. broer of toch je vader

Grote broers zijn nogal goed in het overnemen van de vader rol, waarom? Misschien toch dat beschermende weer. Zodra het pubertijdperk begint en de boys in de picture komen staat de grote broer op scherp. ''Wie is die jongen en wat ga je met hem doen?'' Op dat moment hoor ik je al zeggen ''je bent mijn vader niet!'' Achteraf zal hij vast wel een keer gelijk hebben gehad met een jongen maar dat gaan we echt never toe geven..  

7. Hij jat nooit je kleren

Ik denk dat wij als meiden hier wel heel blij mee zijn. Hoe vervelend is het als je net dat shirtje aan wilt en je zus komt er mee aan lopen. No worries! Jouw broer gaat echt niet in jouw kleding lopen.

8. dankzij hem speelde je met auto's en lego

En dat vonden we helemaal niet erg. Lego poppetjes zijn toch net barbies!

9. Je leert voor je zelf op te komen

Voor je het wist rende hij je weer ondersteboven tijdens het spelen of gaf hij je een grote mond. Uiteindelijk heb je er alleen maar profeit van. Jij weet wel hoe van je af kunt bijten en je bent ook heus niet bang om je mond open te trekken. Heb je toch maar even geleerd van je grote broer.

Heb jij nou een oudere zus lees dan: 9 redenen waarom zussen geweldig zijn

Isabelle Spapé

Door

29 september 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.