9 redenen waarom zussen geweldig zijn

Zussen hebben iets speciaals samen. Ze groeien samen op en kennen elkaar door en door. 9 redenen waarom het heerlijk is om een zus te hebben!

Vanaf het moment dat je oudste dochter er een zusje bij kreeg, was er al een speciale band. En ook al vliegen ze elkaar af en toe in de haren, je oudste zal er altijd voor je jongste zijn. Lees hier 9 leuke redenen waarom zussen geweldig zijn.

1. Er is iemand die ze na kan doen

Kleine kinderen imiteren bijna alles. Zo doen zusjes dus ook alles na wat hun grote zus doet, want naast mama is zij natuurlijk haar grootste voorbeeld. Heeft je oudste haar haar in twee staartjes dan wil je jongste ook twee staartjes, simpel toch? En besluit de oudste met haar eten te gooien, dan kan de jongste natuurlijk niet achterblijven!

2. Er is altijd een speelmaatje

Als moeder hoef jij je geen zorgen meer te maken als je even druk bent. Je oudste dochter is er altijd om met je jongste te spelen, of het nu met poppen is of gewoon samen buitenspelen. Ze kunnen alles met zijn tweeën doen, hoewel je misschien af en toe moet rennen als ze met z'n tweeën aan een knuffel hangen. Want delen blijft af en toe een dingetje...

3. Nooit een schuldige

Voor jou is dit misschien niet zo handig, maar lief is het wel. Is je muur helemaal ondergetekend of ligt je make-up verspreid (en uitbundig gebruikt) door de kamer dan zal je nooit zeker weten wie het heeft gedaan. Vooral als je het niet hebt gezien en je dochters beiden in de ruimte zijn, want zoals echte zussen dat doen wijzen ze met hun vinger natuurlijk naar elkaar: "Ik was het niet mama, maar zij!"

4. Opvrolijken

Is één van de twee meiden verdrietig dan is er altijd wel iemand om de ander op te vrolijken. En eerlijk is eerlijk: zussen kunnen elkaar altijd heel goed opvrolijken.

5. samen slapen

Soms willen kinderen niet alleen slapen en wat is dan leuker om bij je grote zus te slapen? En nog een voordeel hiervan is dat ze elkaar kunnen geruststellen als er één bang is. Nadeel is misschien wel weer dat het heeeel lang duurt voor ze in slaap vallen. Dat geklets he...

6. Twee keer zoveel kleding

Twee dochters hebben is niet alleen leuk, maar ook ontzettend handig. Dat ene jurkje dat je oudste niet meer past kan de jongste nu aan. Of die roze trui toch iets te groot gekocht? Geen probleem, roze staat je oudste ook heel mooi! 

7. De leukste herinneringen

Samen maken je dochters natuurlijk ook de mooiste herinneringen. Van de eerste keer dat je oudste haar zusje zag tot het moment dat ze samen het huis ombouwden tot een jungle-gym en stiekem de snoepkast plunderden (en maar denken dat jij niks door had). 

8. Samen leren

Wat je jongste nog niet zo goed kan, kan je oudste haar leren. Hoe teken je een rondje? De grote stoere zus laat het wel zien! En de trotse blik die ze dan hebben is onbetaalbaar. 

9. Staan altijd voor elkaar klaar

Het belangrijkste is misschien wel dat de zussen altijd van elkaar zullen houden en voor elkaar op zullen komen. Ook al hebben ze soms ruzie over wie met die ene pop mag spelen en wie het grootste stuk taart mag (en dat terwijl je alles met een liniaal hebt afgemeten), als het moment daar is zullen ze altijd voor elkaar klaar staan. 

Lees ook:  Baby’s en hun broers en zussen en Hoe vertel je je kind dat je zwanger bent.

Redactie MiniMe.nl

Door

13 september 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.