De oudste is het slimste kind

De oudste is het slimste kind

Nee nee, het is niet iets wat wij zelf beweren, maar onderzoekers zeggen het! Dit is waarom het oudste kind vaak het slimste kind in huis is.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen die de regel bevestigen, maar volgens onderzoekers zijn de oudste kinderen in huis vaak de slimsten! De hersens van oudste kinderen blijken vaker beter ontwikkeld te zijn dan van volgende kinderen.

Meer tijd en aandacht voor één kind

Dit zou kunnen komen doordat oudste kinderen meer gestimuleerd zijn door hun ouders. Er was immers een tijd dat zij het enige kind in huis waren, waardoor ouders meer tijd en aandacht hebben om de little one te begeleiden. Hoe meer kinderen in huis, hoe minder de jongste werd begeleid door ouders. Researchers van de Universiteit van Edinburgh die dit onderzoek deden, keken vanaf de geboorte tot de 14e verjaardag elke twee jaar naar de ontwikkeling van het IQ van de deelnemende kinderen. Daaruit konden zij concluderen dat de oudste kinderen in een gezin vaker een hoger IQ hebben. 

Ontwikkeling in eigen tempo

Is dit weetje nou een eyeopener om vol aan de bak te gaan met de jongere kinderen in huis? Ik zeg: laten we het er maar gewoon op houden dat elk kind zich op zijn eigen manier ontwikkelt en zijn eigen talenten heeft!

Ook interessant! Zo kun je het zelfvertrouwen van je kind vergroten

Rosanne Buitendijk

Door

31 augustus 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.