Restaurant voor baby's

Restaurant voor baby's

Speciaal ingericht voor jou en de baby.

Naar een restaurant met een baby? Heb je een drukke baby? Dan kan je niet verwachten dat je kind langer dan drie seconden stil zit, ofwel soms? Bij Weeny Weaning is dit helemaal niet nodig! Dit restaurant is namelijk speciaal ontworpen en gericht op baby's.

Restaurant voor baby's

Het bestaat echt: een babyrestaurant. In Clapham (Zuid-westen van Londen, Engeland) opende pasgeleden het Weeny Weaning restaurant dat erop gericht is baby's gezonde maaltijden aan te bieden. Maar dat niet alleen. In het restaurant is een aparte speelruimte ingericht waar de kleine bezoekers worden aangemoedigd te spelen en ontdekken voor ze gaan eten. Saai zal het dus niet zo snel worden, en je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je kind voor een lange tijd in een stoel moet blijven zitten.

Gezond leren eten

Het restaurant gelooft dat door baby's met eten te laten spelen ze meer bij het voedsel betrokken raken en het beter leren kennen. Dit zorgt ervoor dat ze gemotiveerder raken om nieuw voedsel te proberen. In de speelruimte kunnen ze dus het eten zien, ermee spelen, aanraken en ruiken. Er is zelfs een taste zone waar baby's nieuwe smaken kunnen proberen. Hebben ze genoeg gespeeld dan kunnen ze aan tafel, die dankzij de hoge kinderstoelen zowel handig als veilig is.

Zelf eten kiezen

En daar blijft het niet bij. Baby's worden nog meer bij het eten betrokken doordat ze zelf het eten uit mogen kiezen. Hoe? Door middel van een digitaal menu met afbeeldingen van voedsel. Ze kunnen de kleuren en vormen zien en iets uitkiezen. Het touchscreen is zo ingesteld dat je niet direct iets besteld als je baby er een keer per ongeluk op klikt. Als je binnen 30 seconden een afbeelding meerdere keren aanklikt dan wordt de bestelling pas doorgegeven aan de keuken.

Echte ober

Binnen de kortste keren komt een ober de bestelling brengen, die is samengesteld met hulp van voedingsdeskundigen. Met je baby uit eten kan dus zeker! En nu maar hopen dat zo'n leuk initiatief ook in Nederland opgezet wordt...  Geen nood, op Ellaskitchen.co.uk staan ook tips en uitleg zodat jij met je kind thuis het eten spelenderwijs kunt ontdekken.

Daisy van Schaijik

Door

30 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.