Kinderverjaardag in de zomer

Kinderverjaardag in de zomer

Is jouw kind jarig in de zomer? Bofkont. Je kunt een verjaardag namelijk heel leuk vieren in de zomer!

Als jouw kind jarig is in de zomer dan heb je geluk, want een verjaardag vieren in het zonnetje is natuurlijk heerlijk! Als je een tuin hebt is dit helemaal ideaal, maar ook zonder tuin zijn er nog talloze leuke ideeën voor een verjaardag buiten. 

Kinderfeestje in de tuin

Heerlijk in de zon, familie, kids en fun. Dit is hét recept voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje.

Een badje in de tuin

In de privacy van je eigen tuin kun je op warme zomerdagen heerlijk een badje in de tuin zetten waar de kinderen in kunnen spetteren. Minimum effort en maximal fun!

Waterspelletjes

Water is natuurlijk onmisbaar bij een zomer verjaardagsfeestje. Naast een zwembadje kun je ook heel veel leuke spelletjes doen met water. Vooral als het heel heet is is dit ideaal om te doen om een stel kinderen bezig te houden en direct af te koelen. Denk bijvoorbeeld aan 'sponsdarten'. Je tekent met stoepkrijt een groot dartbord op de grond en pakt wat emmers met sponzen. Met deze natte sponzen kun je 'darten' door ze naar het getekende dartbord te gooien. Wie haalt de meeste punten binnen?

Lees ook: 8x te leuk buitenspeelgoed

Speurtocht

Heb je te maken met kleine avonturiers? Dan kun je ook een kleine speurtocht opzetten. Dit kun je heel makkelijk bij jou in de buurt doen. Je bedenkt wat leuke opdrachtjes, maakt een 'schatkaart' en gaat op pad. Aan het einde van de speurtocht vinden jullie natuurlijk 'de buit' in de vorm van snoepjes of afscheidscadeautjes. Handig dus om aan het eind van het kinderfeestje te plannen als afsluiter.

De barbecue aan

Ook onmisbaar in de zomer is: de barbecue! Vooral mama en papa vinden dat natuurlijk, want dan hoef je niet al te hard na te denken over wat je je gasten gaat serveren. Vooral wanneer je de verjaardag van je kind lekker met familie viert is dit een goed idee. 

Kinderfeestje buiten de deur

Heb je geen tuin? No worries. Ook dan kun je de verjaardag van je kleine nog lekker buiten vieren. Buiten de deur zijn genoeg leuke plekjes om een feestje te organiseren. 

Parkfeest

Nodig familie en vrienden bijvoorbeeld uit in een leuk park bij jullie in de buurt. Zoek een leuk plekje en versier de bomen met slingers, ballonnen en lampionnen. Zet wat tafels en stoelen neer en laat iedereen wat te eten meenemen. Hapjes die echt onmisbaar zijn in de zomer zijn ijsjes en watermeloen, dus dit mag niet ontbreken!

Picknick

Vooral voor meisjes is het een leuk idee om een gezellig park op te zoeken om te gaan picknicken. Een soort outdoor versie van een theekransje of high tea. Neem een aantal kleden en kussens mee en wat lekkere hapjes, zoals zelfgebakken koekjes. Het is misschien wel handig ook wat leuke spelletjes mee te nemen of voor te bereiden, en om het voor de jongens nét iets leuker te maken is het ook de perfecte plek voor een watergevecht!

Boft jouw kindje ook zo met een verjaardag in de zomer? Laat het weten in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

18 juli 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.