Trakteren op de peuterspeelzaal

Trakteren op de peuterspeelzaal

Trakteren op de peuterspeelzaal is natuurlijk hartstikke leuk voor je kleintje. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk?

Wanneer je peuter mag trakteren op de peuterspeelzaal kun je hier best tegenop zien, of je gaat juist helemaal los met het creëren van de perfecte traktatie. Maar wat nu als je even zonder inspiratie zit, en mag je eigenlijk wel alles trakteren? Wij zetten wat dingetjes voor je op een rijtje!

wanneer trakteren op de peuterspeelzaal

Wanneer je kleine naar de peuterspeelzaal, of het kinderdagverblijf, gaat zijn er bepaalde momenten dat hij mag trakteren. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het is wel hartstikke leuk voor je peuter en misschien vind jij het zelf ook wel helemaal leuk. Wanneer je peuter jarig is moet hij natuurlijk even in het zonnetje gezet worden. En daar hoort een traktatie bij. Maar ook wanneer er een zusje of broertje is geboren wil je dit toch zeker bekend maken. Dit moet dan even gevierd worden met bijvoorbeeld beschuit met muisjes. Kleine kindjes worden groot en als het moment aanbreekt dat je peuter een kleuter wordt en naar school gaat, neemt hij afscheid van de peuterspeelzaal, vriendjes en de juffen. Dan zie je vaak ook dat er getrakteerd wordt.

wat trakteren op de peuterspeelzaal

Maar wat ga je dan precies trakteren? Als je lekker creatief bent dan tover je vast zonder moeite een leuke traktatie tevoorschijn. Maar niet iedereen is zo creatief, dus moet je ergens wat inspiratie vandaan halen. Je kunt hele leuke ideeën van Pinterest halen, maar wij kunnen je zeker ook een beetje op weg helpen met onderstaande artikelen.

Beleid trakteren op de peuterspeelzaal

Jouw kind is niet de enige die trakteert op de peuterspeelzaal. Bijna elke week is er wel iemand jarig, wordt iemand grote broer of zus of gaat naar de kleuterklas. Dit betekent dus dat er best vaak getrakteerd wordt. Hierom hebben peuterspeelzalen vaak een traktatiebeleid. De een is wat strenger dan de ander, maar vaak is dit ook wel weer logisch. Hieronder staan een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij trakteren. Weet je niet wat het beleid is bij jouw peuterspeelzaal, dan kun je dit het beste even bespreken met de leidsters.

  • Veel peuterspeelzalen hanteren een gezond beleid, waarbij gevraagd wordt om matig met zoet, vet en zout te trakteren.
  • Op sommige peuterspeelzalen mag je geen eigen traktatie meenemen. Wanneer je kind jarig is mogen alle kindjes bijvoorbeeld 1 snoepje uit een grote snoeppot pakken, en de jarige 2 snoepjes.
  • Omdat sommige ouders een wedstrijd maken van de traktaties, wordt op sommige peuterspeelzalen gevraagd geen uitgebreide traktaties te maken.
  • Vaak wordt er ook gevraagd rekening te houden met eventuele allergieën. Dan mag je dus niet iets trakteren met pinda's of zelfs melk.

cadeautjes trakteren op de peuterspeelzaal

Rozijntjes of een rijstwafel is altijd goed, maar het kan ook anders! Je kunt er ook voor kiezen om niet of niet alleen iets eetbaars te trakteren, maar kleine cadeautjes. Voor peuters is het bijvoorbeeld superleuk om kleine boekjes uit te delen of iets anders kleins als bellenblaas. 

De Nijntje uitdeelboekjes shop je op Bol.com voor €9,95 en de Rupsje Nooitgenoeg uitdeelboekjes shop je op Bol.com voor €10,95.

Hoe gaat het trakteren bij jou op de peuterspeelzaal? Laat het weten in een reactie!

Gabriëlle  Wuister

Door

03 juni 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.