Boodschappen doen met een peuter - de supermarkt in zonder drama

Boodschappen doen met een peuter - de supermarkt in zonder drama

Boodschappen doen met een peuter. Vind jij dat ook altijd zo'n drama? Ik ren achter die kleine aan en met zweet op mijn voorhoofd kom ik thuis!

De supermarkt in met een peuter kan soms best uitlopen op een drama. Genoeg keren rende ik achter die kleine aan en mikte ik maar snel wat dingen in mijn mandje. Ik dacht: hoe doen andere mom's nu eigenlijk boodschappen met hun peuter? Ik heb wat geobserveerd en handige tips ontdekt! 

Het zou natuurlijk super super asociaal zijn als ik die tips niet met jou deel. Daarom heb ik een video gemaakt hoe ik boodschappen met mijn lieve (en eigenwijze!) peuter doe. En eigenlijk gaat het nu vrijwel vlekkeloos. Ik ga boodschappen doen bijna nog leuk vinden! Het zijn écht een paar kleine dingen die een groot effect hebben.  

Helpen met de boodschappen

De beste tip vind ik wel mee laten helpen. Niet dat ik hulp nodig heb hoor :) Maar ik merk dat Maud het onwijs leuk vindt om mij te helpen. Zo vraag ik aan haar waar staat de melk? Kun jij de boodschappen op de band leggen etc etc. Succes gegarandeerd!

Afleiding!

Als ze haar zin niet krijgt is het feest. Dat schijnt bij meer peuters te zijn hahaha! Dus dan probeer ik haar af te leiden. En dat werkt meestal fantastisch! Ik tover een speeltje uit mijn tas, een doosje rozijnen of vraag haar of ze me kan helpen! 

Doe boodschappen met een plan

De meeste peuters hebben niet heel veel geduld. Daarom is het wel handig als je met een plan boodschappen doet. Als je bij de groenteafdeling nog een recept moet uitzoeken, ben je van drama verzekerd (ik spreek uit ervaring.) Daarom maak ik nu keurig een lijstje, die het liefste ook nog op volgorde is van onze route in de supermarkt.

Tips voor boodschappen doen met een peuter?

Nu zijn er vast nog genoeg tips die ik niet heb toegepast. Ik ben heel benieuwd wat zijn nu jouw ultieme tips om de supermarkt in te duiken met een kleine?

Lees ook: wennen aan de peuterspeelzaal

Sarah Glasbergen

Door

28 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.