10 Pregnancy hacks die je zwangerschap makkelijker maken

Je kent het wel: je hebt echt geen puf hebt om op te staan, maar de afstandsbediening ligt helemaal aan de andere kant van de bank. Deze handige hacks komen misschien van pas tijdens je zwangerschap!

Zwanger zijn is soms best frustrerend. Je kunt niet lekker liggen, je kleding past niet meer of je kunt je schoenen niet meer normaal aandoen. Had iemand je daar niet even voor kunnen waarschuwen? Gelukkig bestaan er items die jouw redding in nood kunnen zijn en het jou deze negen maanden net ietsje makkelijker maken. Yes!

Pregnancy hacks

Het is al zwaar genoeg om zwanger te zijn, maar bij sommige dingen denk je soms: dit moet toch anders kunnen! Je moet soms een beetje creatief zijn, maar meestal is er voor alles wel een oplossing te bedenken. Wij helpen je alvast op weg met deze 10 hacks om je zwangerschap door te komen!

1. Zijslaapkussen

Omdat je toch nog even zo veel mogelijk wilt slapen voor de baby er is, maar je onmogelijk lekker kunt liggen. Een zijslaapkussen is dan echt een uitkomst! Het werkt trouwens ook prima met een voedingskussen. Multifunctioneel!

2. Lange schoenlepel

Er komt een punt in je zwangerschap dat je heel veel moeite gaat krijgen met het aantrekken van je schoenen. Wat?! Ja, zelfs de simpelste dingetjes worden een echte struggle. No worries, met een lange schoenlepel kun je je schoenen gewoon staand aantrekken. Handig!

3. Kinesiotape

Deze tape is niet alleen handig voor sporters. Ook voor die vervelende rugpijn die je krijgt van het meesjouwen van die mega-buik is het fijn. Kinesiologietape is gemaakt van dicht op elkaar geweven elastisch katoen. De kwaliteit van de tape zou bijdragen aan het draagcomfort. Het verbetert je houding, je bewegingsvermogen en vermindert je pijn. Yes!

Je kunt de tape gemakkelijk zelf aanbrengen of je laat het iemand anders doen. Je brengt het aan op de plekken waar jij last hebt of extra ondersteuning kunt gebruiken. De tape kan tot vijf dagen blijven zitten! Door even te googelen, vind je voor de meest voorkomende plekken handige instructievideo's.

4. Fitnessbal

Ouch! Moet je lang zitten voor je werk? Dan krijg je vooral later in je zwangerschap allemaal pijntjes, zoals in je stuitje. Dan kan het (af en toe) zitten op een fitnessbal hierbij helpen. Let wel op dat dit niet goed is voor je als je last hebt van bekkeninstabiliteit! Een ander pluspunt is dat zo'n bal ook geweldig kan zijn tijdens je bevalling. Sommige vrouwen kunnen zo beter hun weeën opvangen. Win-win!

5. Grijper

Je ziet steeds vaker ouderen met zo'n grijper rondlopen. Als ze iets laten vallen of ergens niet bij kunnen, komt de grijper tevoorschijn. Hoppa! Want ja je kan zelfs opvouwbare grijpers kopen. Hoe handig is dit als zwangere? 

6. Elastiekjes of Tummy tie

Het is soms zo jammer dat je die ene toffe broek niet meer past. En zwangerschapsbroeken zijn ook niet altijd alles, laat staan dat ze best wat kunnen kosten. Met een 'tummy tie' of elastiekje hoef je je broeken niet helemaal dicht te doen. Je knoopt gemakkelijk je normale broeken dicht op een comfortabele manier die ook nog eens onopvallend is. Hello sweet old pants!

7. Beha-verlengstuk

Ook je borsten kunnen op een gegeven moment uit je oude beha's puilen. Meestal omdat ze te strak gaan zitten. Heb je geen zin om aan de haal te gaan met (dure) zwangerschapsbeha's, of wilt je dit zo lang mogelijk uitstellen? Koop dan gewoon zo'n verlengstuk voor je beha. Zo kun je je eigen beha's nog lekker dragen zonder dat ze je bloedtoevoer afknellen. 

8. Grote opblaasring

Dit is er een voor de die hard buikslapers! Als je echt op je buik wilt slapen, maar je buik te groot wordt, leg je een grote opblaasring (zo eentje voor in het zwembad) op je bed. Speel nog een beetje met wat kussens en you're good to go! Het ziet er misschien niet uit, maar je hoeft in ieder geval geen gat in je matras te zagen!

9. Boodschappenbezorgservice

Bijna elke supermarkt heeft deze service tegenwoordig wel. En wat is nu heerlijker dan verse producten die iedere week magisch in je keuken verschijnen zonder al dat geslenter en gesjouw door de supermarkt.

10. De zwanger-nieuwsbrief van MiniMe.nl

Natuurlijk is de nieuwsbrief van MiniMe.nl niet weg te denken uit dit rijtje! Iedere week leuke artikelen in je mailbox waar je ook nog heel veel inspiratie en tips uit kunt halen om je zwangerschap door te komen! Schrijf je hier in (als je dat nog niet had gedaan)!

Mis jij nog een hack in dit rijtje waarvan jij vindt dat ie niet mag ontbreken? Laat het weten in een reactie!

LEES OOK: Ongelooflijke feiten over de hersenontwikkeling van je kindje

Gabriëlle  Wuister

Door

30 april 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.