De spenen van je kindje vervangen

De spenen van je kindje vervangen

Oh oh, vervang jij de spenen van je kindje wel vaak genoeg? Zo niet, dan ben je zeker niet de enige!

Difrax adviseert ouders vaker de spenen van hun kindje te vervangen. Ongeveer 70% van de ouders vervangt de spenen van hun kindje niet op tijd. Dat is natuurlijk slechte zaak, want het is noodzakelijk deze om de zoveel tijd te vervangen. Dit is om de veiligheid en gezondheid van je kindje te waarborgen.

Gebruikt je baby een fopspeen? Dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Dit geldt ook voor flessenspenen. Veel ouders vervangen de speen pas wanneer deze kapot is. Nu gaan we natuurlijk niet meteen mommy shamen, maar er zijn bepaalde richtlijnen als het aankomt op het vervangen van de speen. De gezondheid van je kindje is natuurlijk wel belangrijk!

Wanneer de speen vervangen

Je moet de spenen van je kind regelmatig schoonmaken. Dit doe je door ze uit te koken in een pan of de magnetron. Maar wat ouders vaak vergeten, is dat spenen niet oneindig mee kunnen. In principe moet je de spenen om de 6 weken vervangen, maar nog beter is het om deze zo vaak mogelijk te controleren voor je ze aan je kindje geeft. Nu hoef je niet meteen elke speen grondig te onderzoeken voor je hem in de mond van je baby stopt. Als je gewoon even aan het zuiggedeelte van speen trekt, zie je snel genoeg of er beschadigingen in zitten. Deze beschadigingen kunnen ontstaan door uitdroging of juist door speeksel.

Kind met tandjes

Beginnen de tandjes van je baby door te komen, dan is het zeker belangrijk de spenen vaker na te kijken. Vooral als je kleine een bijtertje is kan het zijn dat je ze om de haverklap moet vervangen. Dan kun je je kindje beter een bijtring geven, bijvoorbeeld deze fijne bijtring van 4NaturalKids. Die zijn er namelijk wel tegen bestand! Denk dus niet dat hij nog best wel even mee kan gaan, maar gooi de speen meteen weg bij de eerste tekenen van schade.

Vind je het tijd om te stoppen met de speen? Dan hebben we deze handige tips voor jou!

Gabriëlle  Wuister

Door

07 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.