Fopspeen kiezen - Avent of Dr Brown fopspeen

Fopspeen kiezen - Avent of Dr Brown fopspeen

Een fopspeen kiezen voor een pasgeboren baby? Welke speen is geschikt? Bekijk de review van Sarah van de Dr. Brown speen en de Avent speen.

Als je een fopspeen wilt kiezen voor je baby is het belangrijk te kijken welke het meest geschikt is voor je kleine. Sarah ging op onderzoek uit en vond de Dr Brown fopspeen en Avent fopspeen. Wat zijn de voordelen van de spenen? Ze deelt haar ervaringen in een video-review!

Fopspeen kiezen

We moeten hier wel bij zeggen dat beide spenen ontwikkeld zijn door orthodontisten. Er is dus niet een goed of fout, maar Sarah geeft wel aan wanneer en waarom ze de ene speen boven de ander verkiest. Bekijk de video hier:

Handige tip: kies een speen van hetzelfde merk als de flesjes die je hebt. Het formaat en ontluchtingssysteem is hetzelfde en dit voorkomt lekken en vaccuüm zuigen van de fles.

Avent fopspeen ervaringen

In de video hoor je dat Sarah uitlegt waarom ze in eerste instantie voor Avent is gegaan: De fopspeen van Dr Brown was nog te groot voor haar baby. De Avent fopspeen Mini is geschikt voor baby's van 0 tot 3 maanden, dus prima geschikt om tijdens de eerste twee maanden te gebruiken. Daarna kun je overstappen op de Avent fopspeen die je tot 6 maanden kunt gebruiken. De Avent fopspeen heeft een paar voordelen:

Voordelen van Avent fopspeen

  • Er zit geen onder- of bovenkant aan, dus 's nachts makkelijk weer in de mond van kleine te doen.
  • Je hebt lichtgevende spenen, dus in het donker raak je de speen niet snel kwijt. 
  • De speen heeft een veiligheidsring zodat je de speen er makkelijk uit kunt halen. 

Dr Brown fopspeen ervaringen

De Dr Brown Fase 1 fopspeen is geschikt voor baby's van 0 tot 6 maanden oud. Sarah heeft deze speen direct met de Avent fopspeen gekocht omdat ze graag de spenen met elkaar wilde vergelijken. Is er een echt beter dan de ander? Het grootste verschil dat haar direct opviel was dat de Dr Brown een asymmetrische vorm heeft met een soort bobbel aan de bovenkant en de Avant niet (een 'platte speen' zoals dat ook genoemd wordt). 

Voordelen van Dr Brown fopspeen

  • De speen heeft een speciale structuur die je baby helpt bij de ontwikkeling van de spieren in de mond en de tanden. 
  • Ook deze speen heeft een veiligheidsring, dus de speen haal je er makkelijk uit. 

Eindoordeel fopspeen kiezen

Welke speen is dan beter? Zoals je hebt kunnen lezen heeft iedere speen voor- en nadelen. Sarah raadt daarom aan de Avent 's nachts te gebruiken zodat je niet hoeft te klungelen in het donker, en de Dr Brown overdag om je baby zoveel mogelijk te helpen bij de ontwikkeling van de tong- en mondspieren. 

Wil je meer weten over de producten die Sarah gebruikt of andere reviews lezen? Neem dan zeker een kijkje bij onze review-pagina en bekijk onze leuke Minime.nl/tv voor de laatste video-reviews. 

Daisy van Schaijik

Door

18 augustus 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.