5 gezichtsmaskers om van te smikkelen

5 gezichtsmaskers om van te smikkelen

Natuurlijke gezichtsmaskertjes die je zelf snel en easy kunt maken, we like!

Veel maskertjes die we in de drogisterij kopen bevatten alcohol, parfum en andere vervelende ingrediënten. En dat smeer je dan op je gezicht, ai. Je kunt beter zelf gezichtsmaskers maken, dat is hartstikke makkelijk en het kan met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Deze maskers zijn perfect om tijdens je zwangerschap je huid te verzorgen enne, het kan ook geen kwaad als er per ongeluk iets in je mond belandt! 

havermout yoghurt masker

Dit havermout yoghurt masker is ideaal voor een gevoelige huid én het verzacht bij een geïrriteerde, verbrande of schrale huid. Door een paar druppels citroensap toe te voegen is dit masker perfect voor een vette huid en met een paar eetlepels honing helpt het een droge huid. Een multifunctioneel maskertje dus!

Wat heb je nodig?

  • 1 kopje natuurlijke yoghurt, (net uit de koelkast)
  • ½ kopje havermout

Bereidingswijze:

Heel simpel, je mengt de havermout en yoghurt en brengt dit aan op je gezicht. Voeg daarna eventueel citroensap of honing toe. Laat het 10 á 15 minuten intrekken en haal het er dan met een nat, warm washandje af. 

Avocadomasker

Next up: het avocadomasker. Avocado's en honing brengen veel vocht in je huid waardoor dit masker onwijs fijn is wanneer je een droge huid hebt. 

Wat heb je nodig?

  • ½ avocado
  • ¼ kopje honing

Bereidingswijze:

Prak de avocado goed zodat het een smeuïge massa wordt en meng dit met de honing. Laat het masker 10 minuten intrekken en was het daarna af met water. 

bananenmasker

Dit bananenmasker is heerlijk verzachtend als je een vette huid hebt. 

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe banaan
  • 1 theelepel honing
  • 1 citroen of sinaasappel (kies wat jij lekker vindt!)

Bereidingswijze:

Prak de banaan goed zodat je een smeuïge massa krijgt en doe de honing erbij. Meng een paar druppels sinaasappel of citroen sap er doorheen en laat dit masker 15 minuten zitten. Was het af met warm en een washandje en hallo zacht babyhuidje!

Perzikmasker

Oh yeah, dit masker gaat zorgen voor dat perzikzachte huidje! Ook is dit masker erg geschikt voor een vette huid. 

Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 rijpe perzik
  • 2 eetlepels havermout

Bereidingswijze:

Schil de perzik en pureer hem totdat je een smeuïge massa krijgt. Meng hier de honing, yoghurt en havermout doorheen. Maak je gezicht een beetje nat en breng het maskertje aan. Laat het 20 minuten intrekken en was het daarna af met lauw water. Zitten er nog stukjes perzik op je gezicht? Gebruik dan een wattenschijfje of washandje om de restjes weg te halen. 

Aardbeienmasker 

Wil je een mooie gladde huid? Probeer dan eens dit aardbeienmasker! 

Wat heb je nodig?

  • 8 tot 10 rijpe aardbeien
  • 3 eetlepels honing

Bereidingswijze:

Was de aardbeien, snij de kroontjes er vanaf en prak ze tot een papje. Meng hier de honing doorheen en breng het daarna aan op je gezicht. Houd het gebied rond je ogen vrij. Laat het masker 15 minuten intrekken en was het vervolgens af met warm water. Hello smooth skin!

Heb jij nog een heel fijn maskerreceptje dat je met ons en de momsquad wilt delen? Laat het ons zeker even weten!

Redactie MiniMe.nl

Door

27 november 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.