Tekenen dat je kindje moe is

Als wij moe zijn, gapen we en wrijven we in onze ogen. Maar kindjes hebben nog véél meer manieren waarop ze laten merken dat ze moe zijn. Een handig overzichtje met met verschillende symptomen van moeheid!

Hoe weet je wanneer je kindje moe begint te worden? Wij hebben aan de hand van onze eigen ervaringen een mooi lijstje samengesteld. Deze tekenen geven aan dat je kindje moe is en dat het misschien (toch?) wel tijd is voor een Als wij moe zijn, gapen we en wrijven we in onze ogen. Maar kindjes hebben nog véél meer manieren waarop ze laten merken dat ze moe zijn. Een handig overzichtje met met verschillende symptomen van moeheid!

Hij wrijft vaak in zijn ogen

Jij doet toch hetzelfde als je moe bent? Heerlijk wanneer je je make-up er na een dag afhaalt en je eindelijk onverstoord in je ogen kunt wrijven!

Hij staart voor zich uit

Wanneer een kind moe wordt, verliest hij (net als wij) zijn concentratie en focus en kan hij gaan staren. 

Hij wordt juist luidruchtiger

Of je kind wordt juist veel luidruchtiger dan je gewend bent. Een roep om aandacht!

Hij huilt 's middags vaker dan 's ochtends

Een duidelijk teken dat het even genoeg is geweest en dat hij een dutje nodig heeft om opnieuw op te laden. 

Hij gaat minder geduldig met speelgoed om

Je merkt het zelf vast ook wel: wanneer je moe wordt, heb je minder geduld en dat merk je bij het uitvoeren van bepaalde taken. Bij je kindje werkt dit precies hetzelfde, met rondvliegende knuffels als gevolg...

Hij heeft moeite met taken uitvoeren

Valt je kindje half in slaap tijdens het eten of spelen? Of lukt de puzzel oplossen opeens niet meer zo goed? Time for bed!

Hij raakt naarmate de dag verloopt sneller gefrustreerd 

Frustratie is op een gegeven moment het gevolg van moe zijn. Je bent moe en als iets dan niet lukt, raak je gefrustreerd. We've all been there. 

Hij valt in de buggy of tijdens het rijden vaak in slaap

Het gedeins van de buggy en auto werkt heel rustgevend voor een kind. En als je dan ook al best wel moe bent, ja, dan is het heel moeilijk je ogen open te houden.

Hij wil niet eten

Eten? Geen zin in. Zelfs niet als er de allerlekkerste pannenkoeken ever op tafel staan. 

Hij gaat plots heel gek doen

Wanneer je kind moe is, kan hij opeens heel gek gaan doen, bijvoorbeeld uit het niets onwijs hard lachen. Dat klinkt heel onschuldig en leuk, maar dit kan lang aanhouden en uiteindelijk omslaan in huilen. Dan weet je: tijd voor een dutje!

Meer over middagdutjes van een dreumes en peuter:

Hoe zie jij aan je kind dat het tijd is om te gaan slapen? Laat het ons weten zodat we de lijst uit kunnen breiden!

Sanne 't Hooft

Door

06 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.