14 Tips voor instant energie die écht werken

14 Tips voor instant energie die écht werken

Weinig slapen, maar veel te doen? Sounds like the momlife! Gelukkig hebben wij tips voor instant energie waar je nú iets aan hebt.

Weinig slapen maar wel 1000 dingen te doen? Sounds like the momlife! Wat de reden voor je vermoeidheid ook is, extra energie kunnen we allemaal gebruiken. Wij vonden 14 tips die je nú kunt toepassen en waar je onmiddellijk energie van krijgt.

1. Neem een koude douche

Draai de temperatuur zo'n 10 graden omlaag en je voelt direct hoe je geprikkeld wordt door de koudere temperatuur. Het is bovendien ook goed voor je doorbloeding, dus je huid wordt er ook blij van. Op zoek naar een gelijkwaardige truc voor overdag? Koud water plenzen in je gezicht, hals of op je polsen werkt ook.

2. Doe iets waar je blij van wordt

Er is zo veel dat "moet", maar wanneer deed je voor het laatst iets omdat je er blij van werd? Dat zijn ook net de dingen waar je energie in steekt, maar waar je ook veel energie voor terugkrijgt! Leg dat werk even neer en ga iets doen waar je happy van wordt. Hallo nieuwe energie!

3. Beweeg

Nee, je hoeft echt geen twee uur te gaan zweten in de sportschool. Ga twee minuten touwtjespringen, ren een paar keer de trap op en af of dans keihard mee met je lievelingsnummer. Een paar minuten bewegen geeft je die boost die je nodig hebt.

4. Vergeet niet te drinken

Studies tonen aan dat de helft van de mensen met aanhoudende vermoeidheidsklachten simpelweg gedehydrateerd is. Probeer elk uur iets te drinken, ook als je geen dorst hebt. Wist je trouwens dat citroenwater erg goed voor je is? Zie punt 11!

5. Geef jezelf een gezichtsmassage

Kneed je gezicht in een minuut weer wakker met grote draaiende bewegingen van het midden van je gezicht naar de buitenkant. Wedden dat je je gelijk opgepept voelt? Als je even in je wangen knijpt, heb je gelijk ook een mooie natuurlijke blush!

 

6. Lach

Bekijk een grappig filmpje of bel die hilarische vriendin, want even keihard kunnen lachen geeft je hersenen een oppepper.

7. Extra zuurstof

Zit je de hele dag binnen? Ga een paar minuten naar buiten voor een shotje zuurstof! Helemaal effectief als je het combineert met het volgende punt.

8. Haal diep adem

Diep ademhalen (het soort ademhaling waarbij je buik op en neer gaat) werkt rustgevend en kalmerend, waardoor je weer helemaal klaar bent om te knallen. Adem tien keer langzaam diep in en uit. Dit kun je trouwens overal doen: wachtend op de tram, in de auto of terwijl je boodschappen doet.

9. Breek grote taken op in kleine taken

Soms heb je zo veel werk te doen dat de moed (en dus de energie) je al in de schoenen zakt voor je überhaupt bent begonnen. Breek grote taken daarom op in kleinere stukjes, dan blijft het te overzien. Dat rapport van 150 bladzijden lijkt gigantisch, maar als je vandaag vijf bladzijden schrijft, ben je ook goed op weg. De volgende vijf, daar denk je morgen pas aan. 

 

10. Verwijder energiezuigers uit je omgeving

Sommige dingen zuigen je energie op zonder dat je het doorhebt. Rommel is hier een voorbeeld van. Ga maar na: zit jij écht relaxt op de bank als je in je ooghoek dat rommelige wasrek nog ziet staan? Verwijder deze stoorfactoren dus. Oh, en dat betekent niet automatisch dat je nú de was moet gaan opvouwen: niemand die je veroordeelt als je dat ding gewoon even in een andere kamer neerzet. Out of sight, out of mind zullen we maar zeggen.

11. Ga voor citrusgeuren

Citrus is een geur die van nature energie-opwekkend werkt. Ga dus voor een scheut citroen in je thee, over je salade of doe enkele druppels in je handpalmen en adem diep de geur in. Instant oppepper!

12. Trek schone sokken aan

Ja hoor, dat werkt echt! Je voelt je gewoon gelijk een stukje frisser.

13. Doseer je koffie intake

Cafeïne is bekend als een fijn drankje als je direct energie nodig hebt. Maar als je in één keer een sloot cafeïne neemt, krijgt je lichaam een piek en daarna dus ook weer een crash. Beter drie kleine koffietjes verdeeld over de dag, dan één monsterkoffie in één keer.

14. Camoufleer

Moe zijn is één ding, er altijd vermoeid uitzien is nog iets anders. If all else fails, is er nog altijd make-up. Dan zie je tenminste toch een uitgeslapen gezicht in de spiegel, en niemand die hoeft te weten dat je maar twee uur geslapen hebt. Van deze make-up producten ga je onmiddellijk stralen!

Marianne Nykjaer

Door

24 augustus 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.