Dingen die je nooit tegen een vader moet zeggen

Dingen die je nooit tegen een vader moet zeggen

Oh, ben je even op de kleine aan het passen? De dingen die vaders af en toe te horen krijgen... Deze opmerkingen kan je eigenlijk maar beter voor je houden.

Het is bijna opvallend te noemen, vaders die iedere keer dezelfde opmerkingen te horen krijgen zodra mensen weten dat ze kids hebben. We vroegen een aantal mannen die net vader zijn geworden en vaders die al langer kinderen hebben naar de opmerkingen die zij het meest gehoord hadden. Lees hier de lijst met dingen die je nooit tegen een vader moet zeggen.

En ach , het is misschien een beetje streng om 'nooit' te zeggen. De opmerkingen zijn vaak met de beste intenties gemaakt en soms gewoon grappig bedoeld. Maar onderstaande zinnen zijn erg handig om voor je te houden als je een kersverse vader spreekt. Enne... de meeste van deze opmerkingen zijn zeker ook niet handig om tegen moeders te zeggen. 

Jong

'Jedem, ben jij niet te jong voor kinderen?' Veel mannen hebben een bepaalde periode in hun leven dat het moeilijk is hun leeftijd te schatten. Maar hé, als hij een kind heeft is het wel heel apart om hem te jong te vinden voor kids. Als je ziet dat hij heel trots is op zijn kind, maakt het dan uit hoe oud hij is? Iedereen is er op een andere leeftijd klaar voor, de een wat eerder dan de ander. 

Houden van

'Maar jij hield toch helemaal niet van kinderen?' Goh Einstein, dat was zo'n vijf jaar geleden. Aan de ene kant knap dat je het onthouden hebt, maar moet je dat nu ineens weer naar boven halen? Het kleine grut in zijn armen is toch wel een duidelijke hint dat hij er nu anders over denkt. 

Zelf bedacht

'Goh... zij bracht het zeker als eerste ten sprake?' Waarom mensen er altijd alleen maar vanuit gaan dat vrouwen een kinderwens hebben is voor veel vaders een raadsel. Waarom zou een man niet de eerste kunnen zijn die het onderwerp 'kinderen' ter sprake brengt? Een belediging is een groot woord, maar het is misschien teleurstellend voor de vader om van jou te moeten horen dat hij vast en zeker geen kinderwens had en dat het een idee van zijn partner moest zijn geweest.

Onverantwoordelijk

'Ik wist niet dat jij het in je had.' Tsja, in de meeste gevallen heb je er een paar miljoen, en dan schiet je nog wel eens raak. Alle idiote returns ten spijt, deze opmerking is gewoon erg vervelend om voor je kiezen te krijgen. Je dacht dus dat hij het niet in zich had om vader te zijn? Pijnlijk, zeer pijnlijk. 

Saai

'Zo, nu zie ik je zeker nooit meer in de kroeg?' Hoezo? Mag hij nooit meer een biertje doen nu hij vader is? Natuurlijk, waarschijnlijk zal hij niet meer de hele week laveloos aan de bar hangen. Een avond uitgaan kan echter nog best. Die vooroordelen dat ouders niet meer leuk zijn, zijn precies dat. Vooroordelen. 

Vervelend

'Dan laat ze jou zeker niks doen uit angst dat jij die kleine laat vallen, zo'n type is het wel.' Vaders zijn niet voor niets vader geworden. Met deze vrouw willen ze verder, met deze vrouw willen ze hun leven delen. Heel vervelend dus als je dingen suggereert die vaak ook nog eens niet waar zijn. Denk het misschien, maar zeg het nooit. 

Oppassen

'Oh, ben je even op je kindje aan het passen?' Ehm, pardon? Alsof de kleine even een dagje aan het logeren is. Die kleine en hij horen bij elkaar, hij zorgt er met liefde voor, dat noemen we geen oppassen. Nog zo'n gruwelwoord: papadag. Alsof hij de rest van de week niet naar zijn kind omkijkt. Even een eye-opener: dat doen vaders dus wél. 

Werkeloos

'Moet je niet werken ofzo?' Heel gek, maar als een man doordeweeks tijd spendeert met de kleine denken mensen al snel dat hij zijn werk laat versloffen. Mag een vader alleen in de spaarzame uurtjes 's avonds en in het weekend tijd besteden aan zijn kind? Mensen zouden hier juist heel positief over moeten zijn. 

Kledingkeuze

'Wat een leuke combinatie, die heeft zij zeker uitgezocht!' Jazeker, ze legt alle outfits voor de hele week gecodeerd op kleur en datum in de kledingkast, en oh wee als hij iets anders kiest. Nee echt, hij kan ook best zelf een leuk setje bij elkaar zoeken, moderne vaders weten ook iets van de laatste kindermode. 

ideaalvader

'Je bent echt de ideaalvader voor iedere vrouw.' Hmm, blij als je kan worden van het compliment (en zo is het ook echt wel bedoeld), het klinkt toch wel raar. Een ideaalvader? Omdat je gewoon met liefde en zorg met je kleine omgaat? Er zijn vast wel meer vaders die dat doen, je moet gewoon even om je heen kijken. 

En, herkenbaar? Heb jij nog meer dingen die je nooit tegen een vader moet zeggen? We horen het graag! Laat hieronder een bericht achter. 

Daisy van Schaijik

Door

18 december 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.