Grappige versprekingen van kinderen

Grappige versprekingen van kinderen

Kinderen hebben soms van die versprekingen waar je om kan blijven lachen. We zochten de leuksten uit. Lees snel verder om te lachen!

Eet jouw kind ook graag 'ettertjes' (erwten?). Of krijg je 's avonds voor het slapen gaan een nusje (in plaats van een kusje)? We zochten naar grappige versprekingen van kinderen en kwamen niet meer bij van het lachen bij onderstaande verhalen. Heb jij nog een leuke toevoeging? Plaats een reactie en laat de lijst groeien!

Mijn kinderen bleven maar roepen toffeeapparaat! Bleek dat ze het koffiezetapparaat bedoelden. Helaas komen daar geen toffees uit.
Mijn dochter noemde een verrekijker een verderkijker. Vond ik eigenlijk nog logischer ook!
De washandjes zijn bij ons handwasjes, en een wesp een weps en de prullenbak heet een lullenbak. Die laatste proberen we al het langst te veranderen. Waar hij dat nou weer vandaan heeft...
Mijn zoontje van 3 was naar de kermis geweest met opa en oma. Zegt hij toen hij terugkwam dat hij met de kerstman was gaan spelen. Hmm, in augustus?
Ik blijf maar uitleggen in de zomer dat een korte broek gewoon 'korte broek' heet, niet een lange broek met korte pijpen.
Oh nee, vulkaan, vulkaaan!' Het heeft me drie dagen gekost om erachter te komen dat ze de schoorsteen van de buren bedoelde.
's Avonds voor hij naar bed gaat, gaan we altijd samen de boel 'opruien' (oftewel opruimen).
Een vriendinnetje zat met een ernstig gezicht tegen mijn dochter te vertellen dat haar opa al kaal aan het worden was. Zegt mijn dochter heel vrolijk: 'Dat is goed, want anders mag hij niet bij de opa club!'
'Oeh, ik heb zulke leuke kleren aan, ik ben zooo genant!' Ze wilde charmant zeggen.
Mijn zoon zei heel trots dat hij gestopt was met vingeren. Hij bedoelde hiermee dat hij niet meer op zijn duim zuigt. Klinkt alleen een beetje apart tijdens een verjaardag...
Mijn dochter van twee stond ineens in de keuken te roepen: 'Ik wil dood, ik wil dood!' Pardon? Ik er direct naartoe gerend, bleek ze naar de vliegenmepper te wijzen. Ik had de vorige keer gezegd dat de vlieg dood was nadat ik hem gemept had. Oeps, nee een vliegenmepper heet niet Dood...
De jongste van ons had het constant over zijn 'levertijd' in plaats van leeftijd.
Mijn dochter eet graag 'ettertjes' (erwten).
Onze kids zeggen alle twee 'start voor de klaar....af!' Ze zijn 6, maar het is me nog niet gelukt het om te draaien.
'Mamaaaa, help daar loopt een pimp!' (Het duurde even voor ik wist dat ze een spin bedoelde.)
We hebben onze kinderen een kerstliedje geleerd. De jongste blijft nu heel vrolijk het hele jaar door 'Jingle bells, jingle bells, ouwe ouwe slee' zingen.
'
Nee, het zijn Boterhammetjes, met een H.' 'Niet waar mama, Botertrammetjes!'
Mijn kinderen vonden het spel rollercoaster-tycoon vroeger echt geweldig. Nog leuker was dat ze het spel vol overgave 'rollator-tycoon' noemden.
Onze jongen bestelde laatst een Tup aan de bar van de voetbalkantine. Na wat zoeken en wijzen bleek dat hij een 7up bedoelde, maar de 7 dus als een T had gelezen.
Aan het eind van een toneelvoorstelling zegt mijn jongste trots: 'En nu komt de staande ovulatie he mam!'
De kip die een pik wordt genoemd blijf ik heel veel om mij heen horen!
Papa was in de badkamer een plank aan het bevestigen, maar het ging niet naar z'n zin en hij riep k*tzooi. Komt onze lieve zoon aangelopen, klopt netjes op de deur en vraagt: 'Pap, kan ik je helpen met die k*tzooi? Ehm...
Bij ons waren naaktslakken 'nagellakslakken' en spierballen 'stierenballen'. Ook kon mijn zoontje niet wachten om 'ontbijt naar bed' te brengen.
Mijn zoontje zei vroeger altijd: 'Mama gaat boten gappen!' In plaats van de boodschappen dus.
Een string is volgens mijn kind een onderbroek zonder billen.
'Mama, hoe ben ik geboren?' 'Nou eerst kwam je hoofd, toen je schouders en toen de rest van je lichaam.' 'Maar hoe ben ik dan weer in elkaar gezet?!' Blijft leuk.
Onze lieve Disneyprinses Assepoester heet bij ons appelpoetser. En volgens haar poetst ze de hele dag appels. Zijn we daar ook weer over uit.
Mijn zus wilde vroeger altijd de eentjes (eendjes) en de tweetjes (de zwanen) voeren.
We hebben mijn kind (hij is 2) al heel veel automerken verteld zodat hij niet steeds 'auto! auto!' bleef roepen naar iedere auto die voorbij reed. De Auwi (Audi) en de Oen (Citroën) zijn de favorieten.
Als ik mijn bril af doe: 'Mama nu heb je blote ogen he!' '
Ja mama, en toen gingen we met de bus naar het vliegtuig voor vakantie. En mijn knuffels werden ook door de koala gecontroleerd! (douane dus). '
Kijk, een familie-ijsje!' (een vanille-ijsje).
'Wat klink je schor, ben je verkouden?' 'Ja, en mijn lucht doet ook zeer.'
Een tijdje geleden speelde Oranje volgens mijn zoon tegen SlomeKeien.

Heb jij nog een komische uitspraak of verspreking van je kids die je graag wil delen? Laat dan hieronder een reactie achter en laat de lijst groeien!

Daisy van Schaijik

Door

30 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.