Leer je kind typen met de Donald Duck typecursus

Leer je kind typen met de Donald Duck typecursus

In deze leuke typecursus werkt je kind als verslaggever bij de Duckstadkrant. Met games en leuke opdrachten leert je kind spelenderwijs snel te typen.

Is een typecursus niet verschrikkelijk saai en moeilijk vol te houden? Nee hoor, niet als je kind met de typecursus van Donald Duck aan de slag gaat. In deze typecursus gaat je kind als verslaggever op zoek naar de laatste nieuwtjes in Duckstad en omstreken. 

Waarom een typecursus? 

Een typecursus is niet verplicht, maar het is zeker aan te raden je kind een typecursus te laten volgen. De voordelen voor kinderen:

  • Ze kunnen sneller hun huiswerk maken.
  • Ze kunnen zich concentreren op het huiswerk in plaats van het typen.
  • Kinderen kijken niet naar het toetsenbord en dat is beter voor hun rug.
  • Ook in hun vrije tijd kunnen ze sneller berichten versturen om bijvoorbeeld ergens af te spreken of iets door te sturen.

Donald Duck typecursus

In de Ducktypen typecursus gaan kinderen door middel van leuke games met letters aan de slag. Eerst leert je kind de losse letters te vinden, daarna komen er oefeningen met rijen letters en uiteindelijk het hele toetsenbord. Na iedere game mogen kids hun avonturen zelf typen in de Duckstadkrant. De cursus is een jaar lang online beschikbaar en kinderen krijgen na afronding een echt typediploma. Bekijk hieronder de video: 

Motivatie voor typecursus

Vaak hoor je dat kinderen een typecursus niet vol kunnen houden omdat ze het zo saai vinden. Bij Ducktypen doen ze er alles aan om je kind gemotiveerd te houden. Zo kan je kind zelf een persoonlijk plaatje, een avatar, samenstellen waar hij of zij de typecursus mee kan spelen. Tijdens iedere oefening zijn daarnaast Duckse Duiten te verdienen, waarmee je kind zijn of haar avatar extra leuk kan aankleden of extra spullen kan geven. Dat is natuurlijk de ideale motivatie om de cursus regelmatig te blijven doen!

Dyslexie

Ook heel belangrijk: voor kinderen met dyslexie is de cursus aangepast met een speciaal lettertype en kleuren. Zo kunnen kids met dyslexie ook gewoon op een leuke manier blind leren typen. 

Voor ouders

Het programma heeft ook een ouderdashboard, waar jij mee kan kijken met je kind. Hoe ver is hij of zij en hoe snel kan je kind al typen? 

Proeflessen

Wil je graag weten hoe die grappige lessen er dan uitzien? Op de website kan je een aantal proeflessen volgen. Zo weet je direct of je kind het leuk vindt. 

Cursus ducktypen bestellen

Wil je de cursus bestellen? Dan kan via de link naar Ducktypen. Hier zie je ook een duidelijk overzicht van alle prijzen en wat je ervoor krijgt. 

Daisy van Schaijik

Door

18 september 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.