6 originele kinderkamer wanddecoratie ideeën

6 originele kinderkamer wanddecoratie ideeën

Een creatief prikbord, een foto op canvas of een strook behang met dieren? Met deze ideeën voor aan de muur ziet je kinderkamer er supervrolijk en speels uit!

Hoe decoreer je de slaapkamer van je kindje? Je wilt geen saaie, lege wanden maar ook geen chaotische muren die de slaapkamer onrustig maken. Misschien hangt er al een leuk behang, gave poster of grappig schilderij. Maar wat zijn verder de mogelijkheden? Wij zochten unieke decoraties voor aan de muur die de slaapkamer net wat extra's geven.

1. NAAMSTICKER EN LETTERSLINGERS

Een leuke naamsticker boven het bedje maakt de slaapkamer wat persoonlijker en is lekker vrolijk. Hoe tof is dit kleurrijke exemplaar met vogeltjes en olifanten en letters in verschillende patronen? Wil je graag iets vaker variëren, kies dan voor deze vrolijke letterslinger in mooie zachte pastelkleuren. Je kan de letters zelf samenstellen en dus ook veranderen wanneer je wilt. De ene keer hang je de naam van je kindje op, en de andere keer een leuke quote.

2. FOTO OP CANVAS

Laat de allerleukste foto van je kindje afdrukken op canvas. Een schilderij-achtige afbeelding geeft net weer een wat speelser effect dan een gewone foto in een lijst. Met een persoonlijke foto aan de muur wordt je elke dag weer opgevrolijkt en herinnert aan het leuke moment dat je de foto maakte.

3. OP HET PRIKBORD

Jouw kindje kan al zijn briefjes, knipsels, foto’s, postkaarten, tekeningen en andere kunstwerken op zijn eigen prikbord verzamelen. Alles waar ze trots op zijn of wat ze leuk vinden kunnen ze op deze plek verzamelen en zo aan alle vriendjes en vriendinnetjes laten zien. Een uitnodiging voor een kinderfeestje, een zwemdiploma..  Een leuke verzameling die altijd gemakkelijk vernieuwd kan worden.

4. AAN DE KAPSTOK

Naast een kledingkast is het ook heel leuk om een lage kapstok in de kamer te maken zodat je kindje zelf zijn of haar jas op kan hangen. Wat dacht je van deze leuke Circus kinderkapstok bijvoorbeeld?

5. EEN STROOK BEHANG

Het klinkt misschien een beetje gek, een strook behang, maar het kan een te gek effect geven in de kinderkamer. Heb je een witte muur, dan kan je daar een strook behang tegenaan plakken met een leuke print. Dit breekt het witte vlak en geeft de kamer ook direct een toffe eye-catcher.

6. KRIJTBORD

Op een krijtbord kan jouw kind zijn eigen creativiteit kwijt en hoef jij niet bang te zijn dat er op de muur gekliederd zal worden. Oké, zolang ze binnen de lijntjes blijven dan...

Heb jij nog meer leuke ideeën voor wanddecoratie? Laat het ons weten in een reactie!

Wil jij alvast de kinderkamer trends van volgend jaar weten? Lees dan ons artikel over kinderkamer trends in 2016. Bekijk ook ons Pinterestbord met kinderkamer-inspiratie.

Emma Jongen

Door

17 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.