Dr. Brown's fles ervaring

Een fles kiezen voor jouw pasgeboren baby? Welke fles is geschikt? Bekijk de review van Sarah van de Dr. Brown fles.

Het kiezen van de juiste fles erg belangrijk. In het geval van flesvoeding krijgen pasgeboren baby's om de 2 á 3 uur voeding. Sarah test de Dr. Brown's fles standaard 240 ml. "Ik ben begonnen met deze fles, omdat deze werd aangeraden door een vriendin van mij." 

Dr. Brown's fles

De fles is ontworpen door de Amerikaanse arts Craig Browns. De Dr. Brown's fles is de enige fles met een gepatenteerd ventielstysteem. Dit zorgt ervoor dat er minder lucht in de fles zit, wat bijdraagt aan de gezondheid van jouw baby. Jouw kind krijgt namelijk vacuümvrij en zonder luchtbelletjes voeding binnen, waardoor vitamine C, A en E goed opgenomen worden.

Dit zijn de voordelen van de Dr. Brown's fles:

  • Het helpt tegen darmkrampjes, overgeven en zere oortjes
  • Door de positieve druk is het vergelijkbaar met borstvoeding
  • Bevat geen BPA, pvc, lood en ftalaten
  • De fles behoudt vitamine C, A en E
  • De fles is vaatwasserbestendig

Heeft jouw baby veel last van krampjes?

Als jouw kind erg veel last heeft van krampjes, wordt deze fles nog eens extra aangeraden. Doordat je kindje minder lucht binnenkrijgt, vermindert dit ook de krampen. Door het ventielstysteem gaat je baby rustiger drinken, wat verslikken en hikken voorkomt. Deze fles wordt wereldwijd door artsen aanbevolen. Bekijk de video om te zien wat Sarah van de Dr. Brown's fles vindt. 

Voordelen & nadelen van de Dr. Brown's fles

Hier kort en krachtig de voor- en nadelen van de Dr. Brown's fles. 

Voordelen

  • Het gepatenteerd ventielstysteemer zorgt ervoor dat er minder lucht in de fles zit.
  • Bij de vernieuwde fles zijn de maten beter aangegeven. De nieuwste variant is daarom prettiger. 

Nadeel

  • Als je de fles te vaak uitkookt, gaat het plaatje loslaten. 

Heb jij ervaring met de Dr. Brown's fles? We horen graag wat jouw ervaring met deze fles is. 

Door

30 juni 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 5 reacties geplaatst.

3 jaar geleden

Zeer tevreden over de Dr Brown flessen, MAAR wel icm met de Difrax speen (op de smalle fles past deze perfect). Zo heeft mijn dochter geen last van krampjes vanwege het DR Brown systeem en valt ze tijdens het drinken niet in slaap omdat de DR Brown spenen te weinig voor haar doorlaten.

4 jaar geleden

Zeer tevreden over de Dr Brown flessen.
Hierdoor drinkt mijn dochter minder snel en spuugt ze minder.
Door de dr Brown destillator te gebruiken staat het plaatje nog steeds op de fles en heb ik niet al dat gedoe van uitkoken.
De difrax flessen waren geen succes ze had haar fles binnen een paar minuten leeg en spuugde heel erg.

4 jaar geleden

Wij begonnen met de Difrax. Vanwege spugen en krampjes overgegaan op de Brown. Helaas duurde het flessen zo lang dat ze echt te weinig voeding binnen kreeg. Nu weer terug op de Difrax.

4 jaar geleden

Door dezen fles kunnen we eindelijk geniet van onze dochter , minder krapjes ???? ik raat iedereen aan !! Bij onze dochter helpt het onwijs heel ander kind

4 jaar geleden

Ik ben ook helemaal fan van deze flessen. Bij mijn andere 2 dochters gebruikte ik avent flessen maar hierdoor hadden ze toch meer buikkrampen. Wel even een belangrijke tip!!! De voeding roeren met een lepel of roerstaafje en NIET schudden met de fles want dan krijg je alsnog luchtbellen en dus krampjes.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.