Superfoods voor peuters

Je peuter gezond laten eten? Deze acht gezonde producten zijn extra goed voor jou én je peuter!

Peuters en gezond eten, het is niet altijd een hele goede combinatie. Simpelweg omdat je peuter in zijn pubertijd vaak niet wil eten of opeens 'niets' meer lust. Wij hebben daarom acht gezonde superfoods voor peuters verzameld die je gemakkelijk kunt blenden én die zij vaak ook lekker vinden!   

1. Avocado

Avocado is een gezonde vrucht, die je makkelijk kunt mixen met diverse gerechten. In avocado zitten veel voedingsstoffen en het bevat een hoog gehalte aan Omega-3.

Lekker voor de lunch: avocado op brood met een klein beetje peper en zout 

2. Quinoa

Quinoa is een superfood die veel eiwitten, ijzer en magnesium bevat. Dit is goed voor  de ontwikkeling en groei van je kind. Je kunt quinoa gemakkelijk mixen met lekkere en simpele gerechten.  

3. Wortels

Wortels zitten vol met antioxidanten en dat is goed voor de ontwikkeling van de ogen van je kind. Wortelen kun je als avondeten serveren, maar je kunt je kind tussendoor ook rauwe wortels geven om te 'snoepen'. 

4. Bonen 

Bonen zijn erg voedzaam en rijk aan antioxidanten. Ze hebben zelfs 10 keer zoveel antioxidanten als sinaasappels! Verder bevatten bonen vitamine B, ijzer en eiwitten. Ik zou zeggen, eens in de zoveel tijd een heerlijke bonenschotel? 

5. Zoete aardappelen 

Zoete aardappelen behoren tot één van de meest voedzame groentes! Ze zijn o.a. rijk aan vitamine A en C. Peuters vinden deze aardappelen vaak lekkerder dan gewone aardappelen, doordat ze een zoete smaak hebben. Een bijkomend voordeel? Dat je ze makkelijk kunt pureren. 

6. Ei

Een eitje is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je kind. Eieren bevatten namelijk een hoog gehalte aan vitamine B, wat een rol speelt in het ontwikkelen van de hersenen van een kind. Verder zijn eieren rijk aan vitamine D, foliumzuur, zink, ijzer en Omega-3. Dat wordt zondag ei op brood! 

7. Bananen

Bananen bevatten veel vezels en zorgen voor net dat beetje extra energie door de natuurlijke suikers. Bananen kun je ook heel goed mixen in de blender om hier een fruithapje voor je peuter van te maken!

TIP: Een banaan, kiwi, sinaasappel en een klein handje chia zaad en je hebt het perfecte fruithapje voor je kind! Zorg wel dat je het blend!  

8. Chiazaad

Chia zaden hebben een hoog calciumgehalte en bevatten veel antioxidanten. Verder zitten chia zaden vol met magnezium, ijzer, eiwitten en vezels. Je kunt de zaden makkelijk door een smoothie mixen. 

Vind jij het belangrijk om je kinderen gezond te laten eten? Lees dan het artikel: kinderen gezond laten eten doe je zo! 

Rosalyn van Houwelingen

Door

11 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.