Kunnen baby's onderwater zwemmen?

Kunnen baby's onderwater zwemmen?

Is het een fabeltje dat baby's onderwater kunnen zwemmen? Wij zochten het voor jou uit!

Kunnen baby's eigenlijk onderwater zwemmen? Ik hoorde dit en vroeg me af is dit nu fabel of feit is. Baby's zwemmen namelijk ook maandenlang in je baarmoeder. Ik besloot op onderzoek uit te gaan. 

Baby's onderwater zwemmen

Ik kwam er al gauw achter: baby's kunnen zeker onderwater zwemmen. Dit kan dankzij hun oerinstinct. Hierdoor houden zij hun adem in op het moment dat ze onderwater zitten. Let wel op, na ongeveer 6 maanden kunnen zij dit niet meer. Vaak wordt het zwemmen onderwater met je baby gedaan tijdens babyzwemmen.

Probeer niet zelf zomaar je kindje onderwater te houden om te kijken of hij of zij het kan! Dat een baby onderwater kan zwemmen betekent natuurlijk niet dat hij het ook leuk vindt. En neem geen risico's om het zomaar te proberen.  

baby's die onderwater zwemmen - Filmpjes

Deze filmpjes bewijzen dat baby's onderwater kunnen zwemmen en dat is best bijzonder om te zien! Bekijk de video's hieronder.

 

Rosalyn van Houwelingen

Door

21 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.