Leuke festivals voor kinderen in Rotterdam

Leuke festivals voor kinderen in Rotterdam

Op zoek naar een leuk dagje uit? Wat dacht je van een festival speciaal voor kinderen? Wij zetten de leukste festivals in Rotterdam op een rij.

Ben je op zoek naar een te gek festival voor kinderen? Er zijn er meer dan je denkt! Omdat Rotterdam onze 'thuisbasis' is zijn we daar begonnen met het verzamelen van leuke festivals waar je gezellig met de kids heen kunt. 

Zomerzondagen

In het Park bij de Euromast is het festival ZomerZondagen, dat maar liefs 5 dagen duurt. Tijdens dit festival kunnen de kids lekker aan de slag bij diverse workshops, krijg je grappige voorstellingen te zien en is er overal muziek. Ideaal om op een relaxte manier leuke dingen te doen met het hele gezin. 

De Zomerzondagen vinden plaats op 7, 14, 21, 28 juni en 5 juli. Voor 3 euro koop je een polsbandje waarmee je het festival steunt. Voor meer info: www.zomerzondagen.nl.

Rotterdamse Dakendagen

Een hele grappige en originele activiteit: het dak op! Waar je normaal gesproken je kids liever met beide benen op de grond hebt, mag je tijdens deze dagen de daken op van verschillende toffe locaties. Zo zie je de stad nog eens van een andere kant, en ook lekker spannend voor de kinderen. 

De Rotterdamse Dakendagen vinden (voor het eerst!) plaats van 11 t/m 14 juni. De tickets zijn €10 per stuk en dan kan je alle daken op. Meer info? www.rotterdamsedakendagen.nl.

Kunsthal Kookt

Zijn jullie altijd bezig met gezond eten? Dan is KunsthalKookt van de Kunsthal echt een aanrader! Er wordt hier vollop gekookt en je kan heel veel producten proeven. Daarnaast is er een kleine 'Markthal' waar plaatselijke ondernemers verse streekproducten verkopen en kan je in de Tomatenfabriek zelf tomatenketchup zonder suiker maken. 

Kunsthal Kookt loopt van 19 t/m 21 juni en voor €7,50 heb je een kaartje (passe-partout voor drie dagen €15). Voor meer informatie: www.kunsthal.nl.

Verhalenbazaar

In wijkpark 'Het Oude Westen' wordt dit jaar voor de tweede keer de Verhalenbazaar georganiseerd. Een tof openluchtfestival dat helemaal in het teken staat van verhalen. Er zijn vertellers die sprookjes en mythen van over de hele wereld vertellen, maar je kan je ook laten schminken en zelfs meespelen in een voorstelling. Hoe cool is dat! 

De Verhalenbazaar is op zondag 19 juli en kost €5,00 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen. Meer info vind je op www.verhalenbazaar.nl.

Wereldhavendagen

Natuurlijk kunnen we de Wereldhavendagen niet vergeten in dit rijtje. Fantastische schepen met te gekke shows, demonstraties van onder andere de marine en heel veel leuke activiteiten zodat de kids zich zeker zullen vermaken! 

De WereldHavendagen vinden plaats op 4, 5 en 6 september. Tickets binnenkort verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.wereldhavendagen.nl

Binnenkort volgen leuke festivals in andere grote steden, dus hou de website in de gaten voor het laatste nieuws. 

Daisy van Schaijik

Door

05 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.