Bobike fietsstoeltje review

Bobike fietsstoeltje review

Een fietszitje monteren, dat doen we wel even! Kirsty en Sammie testten het Bobike fietsstoeltje voor achterop de fiets. Lees hun ervaring hier!

Doet u mij maar zo'n autostoeltje.... Whahahahaha! Zooooooo had ik me daar even op verkeken… Ik zou wel even een kinderzitje achter op mijn fiets monteren... Yeah right.

Bobike ONE fietsstoeltje testen?

Sinds mijn verjaardag ben ik in het mega-gelukkige bezit van een bakfiets. Super! Echt! Maar voor lange afstanden of als je even snel een boodschap wil gaan doen is het niet echt handig. En toen werd me gevraagd of ik het kinderzitje Bobike ONE wilde testen… Hoefde ik niet lang over na te denken! Graag!!!

8 jaar niet gezien, oeps...

Alleen, mijn fiets staat dus bij mijn ouders. Volgens mijn vader heb ik al zeker 8 jaar niet meer op die fiets gezeten. Whahahahaha – dames en heren – het is duidelijk – het overdrijven heb ik niet van vreemden!

Op weg naar De Fiets!

En zo gingen Sammie en ik gister op avontuur! Eerst lopen naar de metro – met de metro – er weer uit en een heel stuk lopen naar opa en oma waarbij we elk steentje, schelpje, slakje en miertje hebben gezien. Elke paardenbloem is geplukt en kaal geblazen. Elk stoepje is beklommen en vanaf gesprongen en elke glijbaan is begleden. Op weg naar DE FIETS!!

Supervader

Nou heb ik dus zo’n supervader die dus al in de garage bezig was geweest om mijn banden te controleren. (of die er überhaupt nog op zaten of ondertussen eraf waren gerot.)

Duidelijke handleiding

Fiets stond dus klaar – zitje stond er naast. Ik kon aan de slag. Bij het Bobike fietszitje zit een duidelijke handleiding. Moest lukken. Een autozitje in de auto plaatsen kan ik ook. Riem er om en klaar. Hoe moeilijk kan het zijn? Uhhhhh…doet u mij maar een autozitje….. Papaaaaaaaa!!!!

Stappenplan

En met zijn tweeën gaat het prima. Samen lezen we de handleiding. Duidelijk – we hebben vaker samen spullen van Ikea in elkaar gezet dus dit kunnen we ook. Stap voor stap gaan we alles af. Mijn vader draait alle schroeven nog net iets strakker aan zodat Sammie niet opeens halverwege met zitje en al van de fiets af vliegt.

Handig kliksysteem

Handig is dat je een onderframe op de bagagedrager schroeft en daar het zitje op ‘klikt’. Wij moesten wel even een paar keer voegen en wrikken maar toen hoorden we dan ook duidelijk ‘klik’!

Cijferslot

Om te voorkomen dat het zitje gestolen kan worden – want hé – wie wil er niet zo’n super cool zitje – zit er een cijferslot aan vast. U begrijpt – ik ben de code 'vergeten' en kan het zitje dus ook niet meer teruggeven.

Test der testen

En dan de test der testen. Sammie moet er in. Gaat echt heel makkelijk. Even de banden stellen – haar voeten vastzetten op de trappers zoals ze de voetsteuntjes noemt en we kunnen gaan!

Even wennen

Ik moet echt even heel erg wennen weer aan hoe licht een gewone fiets fietst en stuurt!! Ik ben echt heel erg gewend al aan de bakfiets en ik merk nu niet eens dat ik Sammie achterop heb. 

Hoe is de Bobike ONE?

Super gaat het, hard liedjes zingend zitten we op de fiets…totdat het wel erg stil wordt…. Ik voel even achter me om te kijken of ze überhaupt nog wel achterop zit. Thuis aangekomen blijkt waarom het zo stil is….

Het is bewezen… Bobike zitjes zijn heeeeeeel comfortabel! Sammie…..slaapt!

Zelf ook een Bobike fietszitje aanschaffen? Je kunt alle verkooppunten van de Bobike fietszitjes vinden op bol.com 

Kirsty Nagel

Door

21 april 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.