De voordelen van een baby swimmer

De voordelen van een baby swimmer

Een baby swimmer, ook wel float baby genoemd, verbetert de spierspanning van je baby en het zorgt ervoor dat je baby sneller vertrouwt raakt met water.

Een baby swimmer? Misschien heb je met fronsende wenkbrauwen naar bovenstaand plaatje gekeken. Een baby met een opblaasbare nekring? Is dat wel veilig? Jazeker! En baby's vinden het heerlijk om al een beetje 'rond te kunnen zwemmen.' Deze ring is bestemd voor baby's van 0 tot 3 jaar en je kunt hem gebruiken in het zwembad of thuis in bad.  

voordelen zwembad voor nek baby

Een heel belangrijk voordeel inplaats van zelf je kleine vasthouden is de bewegingsvrijheid! Je baby kan hierdoor zonder moeite van zijn buik op zijn rug draaien. Ook kan je baby zich nu zelf afzetten tegen de rand van het bad/zwembad, wat weer goed is voor de spieren. 

Lekker slapen 

Een ochtendje zwemmen met een baby swimmer in combinatie met massage helpt je kind om beter te slapen. Sowieso moet een baby met zo'n band zelf meer doen en dus raakt hij sneller moe. 9 van de 10 moeders die het hebben getest voor floatbabies.com gaven aan dat hun baby meer at en 's nachts beter sliep. 

Het verbetert de spierspanning, spijsvertering en je baby raakt sneller vertrouwt met het water. 

Filmpje float baby

Ben jij benieuwd hoe zo'n zwemband voor de nek van je baby eruit ziet? Bekijk dan onderstaand filmpje:

Is een baby swimmer veilig?

Een baby swimmer voldoet aan alle veiligheideisen en heeft een EG-keurmerk. Rond de nek van je baby zitten geen scherpe randen: alle naden zitten aan de binnenkant van de band. De band doe je bij je baby om door middel van twee klittenbandjes, dus de band is ook heel snel weer af. 

Het is wel belangrijk dat je in de buurt blijft van je baby en dat je hem/haar nooit alleen laat!

Waar kun je deze opblaasbare nek ring halen? 

Wil je de babyswimmer voor je vakantie bestellen? Dan kan op onderstaande adressen: 

Rosalyn van Houwelingen

Door

18 april 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.