Wat mannen nooit mogen zeggen tijdens de bevalling

Wat mannen nooit mogen zeggen tijdens de bevalling

Dat hij dat toen durfde te zeggen! Soms valt de humor of de opmerking totaal verkeerd, zoals bij onderstaande 'leuk bedoelde' zinnen...

Het prachtige aan een bevalling is natuurlijk dat jullie die kleine bijna in jullie armen kunnen houden. Maar jij hebt als je gaat bevallen echt géén zin in slechte grappen. En sommige mannen kunnen daar nogal de mist mee ingaan...

Je hoort het zo vaak: 'Ik kon hem wel wat aandoen door die opmerking!' Over wat voor soort opmerkingen hebben we het dan? Aanstaande mama's, laat dit artikel lezen aan je man (eigenlijk gewoon aan alle mannen) en voorkom onnodige irritaties! En mannen, letten we even heel goed op?

'Pijn is fijn'.

Die leuk-bedoelde rijmpjes kan je maar beter achterwege laten, je krijgt waarschijnlijk iets naar je hoofd gegooid of ze knijpt je hand echt even fijn. Pijn is nooit fijn, en al helemaal niet als je aan het bevallen bent. Het laat alleen maar zien dat je haar niet begrijpt, en dat wil je als vent toch zeker niet!

'Heer-lijk hel-der Hei-ne-ken'

Echt ontzettend grappig, dat ezelsbruggetje dat je bij de zwangerschapscursus hebt geleerd om te zeggen tijdens de weeën, maar vergeet dat maar even als het zover is. Serieus blijven en er voor haar zijn is dan het belangrijkste.

'Zet er nog maar een steekje bij, is alles weer lekker strak.'

Nee, helaas, het is niet origineel meer, de arts heeft het al tig keer gehoord, en ga er maar vanuit dat je vrouw het op dat moment ook echt niet kan waarderen.. of deze:

'Naai je het niet helemaal dicht? Ik moet er nog vaker zijn...'

Ook echt niet grappig. Als je het later zegt misschien wel, maar niet op HET moment. Dan hoor je er gewoon helemaal niets over te zeggen.

'Duurt het nog lang? Ik ben het nu wel zat..'

We hopen voor je dat je dit niet zegt als je binnen sla-afstand van haar zit, want 100% kans op een klap. Na-tuur-lijk wil zij er ook binnen 5 minuten vanaf zijn, maar als het lang duurt dan ben jij de laatste die hoort te klagen. 

'Ja we moesten echt opzij springen toen je ging persen, onze schoenen werden nat.'

Hmm... Het kan grappig zijn, maar ga er maar vanuit dat zij daar op dat moment heel anders over denkt. En dan komt zo'n opmerking dus totaal verkeerd aan. Misschien kan je deze over een week of iets proberen..

'Je moet hierna wel afvallen hoor, het lubbert aan alle kanten.'

Ze heeft net een kind op de wereld gezet en ja, die nam ruimte in. En ja, het duurt even voor ze weer terug is op gewicht. Om haar daar al aan te herinneren als je net de kleine in je armen houdt is niet de slimste zet...

'Ehm schat, je zit nu gewoon te poepen, in bed.'

Ja, dat zijn dingen die je als vrouw op dat moment niet wilt weten, ook al is het zo. Het punt waarop jij gewoon kan doen alsof je het niet doorhebt en vooral je hand geven zodat die fijngeknepen kan worden. 

'Je moet wel.'

Dit in combinatie met een sarcastische glimlach en vanuit de luie stoel naast het ziekenhuisbed als zij roept dat ze niet meer wil? Not-done

'Ik kijk niet hoor, dat gaat er niet uitzien!'

Geen probleem als je een watje bent, of gewoon al angstig wordt van een bloedende vinger. Maar ga dan niet luidkeels lopen verkondigen dat je het niet aan kunt zien wat er allemaal tussen die benen aan de hand is. Blijf gewoon lekker bij het hoofdeinde en concentreer je op het bovenste gedeelte van je vrouw, dan komt het goed.

'Je kan het toch wel zonder pijnstillers?'

Euhm, hoezo?! Weet jij hoe het voelt dan?! Als zij zegt een pijnstiller nodig te hebben, honderd kussens of een compleet bad met eendje, dan zorg je daarvoor. Nu gaan discussiëren met haar is niet (bepaald niet) het slimste wat je kunt doen.

'Ik ben zo'n honger, ik ga even naar de Mac.'

Niet bepaald een aanrader, want dan sta je als je terugkomt direct weer buiten. De lucht van eten en drinken kan ineens onverdraagzaam zijn. En even weggaan om naar de Mac te gaan, serieus?

Heb jij nog een geweldige uitspraak gehoord die we zeker moeten weten? Laat het ons weten in een reactie!

Daisy van Schaijik

Door

21 december 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.