Grappen tijdens de bevalling (door mannen)

Grappen tijdens de bevalling (door mannen)

Dacht je dat we met allerergste reacties van mannen alles wel gehoord/gezien hadden, deze acties zijn ronduit hilarisch!

En dan dachten we dat we met een verzameling van de allerergste reacties van mannen tijdens de bevalling alles wel gehad hadden... Mooi niet! De mannen blijken ook nogal humoristische dingen te kunnen doen, soms uit onhandigheid, soms gewoon heel bewust. Lees hier over de acties waar we echt hard om moesten lachen.

 1. Mijn vliezen braken en ik had geen tijd om mijn bevallingstas mee te nemen. Ging hij naar huis om die te halen, komt hij terug met een string, skinny jeans en een borstel. Heel lief maarre... waar is m'n shirt? En een string?! 
 2. Tijdens de bevalling bij onze eerste vroeg de verloskundige aan mijn man wat mijn bloedgroep was. Antwoord hij 80C....
 3. Ik vroeg aan mijn man of hij overnachtingsspullen wilde halen, kwam hij naar het ziekenhuis met spullen voor ZICHZELF. Eh...
 4. Toen mijn vrouw me om 2 uur wakker maakte met de melding dat de weeën begonnen waren vroeg ik slaperig of ze niet even kon wachten tot ze heftiger waren. Ze heeft de koffers gepakt, zich aangekleed en is me toen met kussens gaan slaan tot ik m'n bed uit was. Mijn familie vindt het nog steeds hilarisch dat ik met een blauw oog in het ziekenhuis zat. 
 5. Toen hij de baby zag riep hij keihard: hij is wit! (eh ja we zijn alletwee blank dus...?) Echt iedereen stopte met wat ze aan het doen waren en keek naar ons. Alsof hij van tevoren niet wist welke huidskleur de baby zou hebben? (bij ons niet heel moeilijk te raden?) Dat achtervolgt hem nu nog steeds. 
 6. Ik ging kapot van de weeën, zei mijn man 'kom, we gaan slapen, dan gaat het vanzelf wel weer over'. 
 7. Ik vroeg mijn partner om even naar beneden te gaan en magazines te kopen in de shop. Komt hij terug met Fitmagazine en Yoga. Tsja, daar had ik nu toch echt niet zo veel behoefte aan. 
 8. Toen mijn tweede zoon was geboren was het eerste dat mijn man zei: 'WAUW, z'n ballen zijn enorm!' 
 9. Mijn vriend was zo enthousiast over onze kleine meid dat hij al mensen naar binnen aan het dirigeren was terwijl ik nog in vol ornaat op het bed lag. Halllooooo?! Ik ben nog niet klaar!?
 10. M'n vriend probeerde me over te halen onze gekozen naam te veranderen in een of andere gekke naam terwijl ik zware weeën had. 
 11. Mijn man zat met grote concentratie naar de scan te kijken. Trots: 'Schat, je krijgt nu een wee', het lijntje gaat omhoog'. Ja dat voel ik ook wel!
 12. Die van mij was zo nerveus dat hij, toen de verpleegster hem een ziekenhuisjas gaf, zich tot zijn onderbroek uitkleedde voor hij de jas aantrok. Waar iedereen bij was. 
 13. Tijdens de weeën kreeg mijn vrouw het ineens ontzettend koud. Ik ging bij haar liggen om haar op te warmen. Komt de verpleegster binnen en die riep geschrokken: 'Kan je haar niet voor 5 minuten alleen laten?! Dit is precies waardoor ze hier nu ligt!' We lagen dubbel van het lachen. 
 14. Toen ik zei dat mijn vliezen gebroken waren, zei mijn man doodleuk dat ik in m'n broek had geplast... alsof ik dat normaal gesproken doe!
 15. Mijn man werkte aan de andere kant van het land. Belde ik hem op met het nieuws dat ik weeën had, antwoord hij met 'oh, oké' en hangt op. Vier uur later belt hij in totale paniek op omdat hij op zijn telefoon had gezien dat het geen droom was. Gelukkig was hij nog op tijd. 
 16. Toen mijn zus moest bevallen zei haar man: 'Schat, je had je wel even kunnen scheren voor je dit ging doen.' Ze ging LOS. Ik was erbij en vond het hilarisch. 
 17. Mijn vriend was echt geweldig, maar toen het zover was om de navelstreng door te knippen sprong hij tegen de deurpost en riep 'Waar betaal ik jullie dan voor?!'  
 18. Mijn man en onze beste vriend gooiden alles in de auto en scheurden vol enthousiasme weg toen mijn eerste weeën begonnen waren. Ze waren alleen vergeten mij mee te nemen... En ik had geen telefoon, dus ik moest maar hopen dat ze snel weer terugkwamen...
 19. We wisten wat 'het' zou gaan worden: een jongen! Samen besloten we dat de jongen Jack zou gaan heten. De bevalling ging vrij moeizaam en ik moest dus ingeknipt worden. Hoor je hem doodleuk zeggen 'Jack the Ripper'... 
 20. Mijn vriend keek heel nieuwsgierig met de arts mee toen hij onze kleine meid eruit ging halen. Hij zag ineens zo grauw dat de verpleegster hem waarschuwde te gaan zitten. Te laat, hij viel in een elegante boog achterover. Hij had geluk dat er een loungestoel stond!
 21. Een dag na de bevalling nam mijn man me in een rolstoel mee voor een ritje door het ziekenhuis. Komen we bij een lange helling in de gang, laat hij me zomaar los! Ik was overgeleverd aan de helling, de rolstoel en de twee gesloten deuren onderaan. Gelukkig was de knop om de deur te openen bovenaan de helling, en drukte hij net op tijd op de knop waardoor ik netjes tussen de deuren doorrolde. Ik heb nog nooit zo hard gelachen van de spanning, de pijn en omdat het zo grappig was! De verpleegsters vonden het minder grappig (daarom moest ik alleen maar meer lachen). 

Heb jij nog een komische toevoeging aan deze lijst? We horen het graag in een reactie!

De Blije Doos 468x60

Daisy van Schaijik

Door

18 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.