Een foto op canvas van je kind? Maak het zelf!

Een foto op canvas van je kind? Maak het zelf!

Bewaar die leuke familiefoto's en foto's van je kind nu op een heel bijzondere en creatieve manier! Zet ze met een speciale lijm over op canvas.

Er zijn foto's die je iedere maand wel wil maken toch? Alleen een beetje zonde als ze maar in een kast bewaard worden... Waarom haal je er niet een paar uit waar je iedere dag naar kunt kijken? Een foto op canvas maken van je kind kost niet veel moeite en het resultaat is te gek!

We hebben hieronder stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Kijk je liever een video (in het Engels) scrol dan even verder naar beneden. 

Wat heb je nodig? 

  • Canvas ter grootte van de foto
  • Dikke kwast of spons op een stokje (bij hobbyzaak als pippoos en soms bij action)
  • De foto (of zelf printen of laten printen bij printshop)
  • Doorzichtige mod podge (bij hobbyzaak en xenos)
  • Gewone keukenspons
  • Plantenspuit
  • evt. kleine verfroller (ook bij action)
Gebruik je een foto met tekst, zorg dan dat de tekst in spiegelbeeld staat.

 

Hoe maak je het? 

Allereerst: trek een oud shirt aan en bedek je tafel met een plastic kleed, want het droogt vrij snel en je krijgt het dan lastig uit je kleding. Als je alles hebt klaargezet neem je een flinke lik mod podge uit het potje en smeer je het goed uit over het canvas. 

Zorg dat er geen strepen of bubbels blijven liggen, strijk alles goed glad.

Water geven

Als je de mod podge goed hebt uitgesmeerd over het canvas, is het tijd om je foto water te geven. Pak je plantenspuit en spray heel licht over de foto (de bedrukte kant). Dit moet echt heel licht, als je foto gaat rimpelen heb je te veel water gebruikt. Even snel sprayen zodat het papier zwaar wordt. 

Goed neerleggen

Vervolgens leg je de foto met de bedrukte kant naar beneden op je canvas met mod podge. Begin aan de bovenkant en werk vervolgens naar beneden. Veeg dan voorzichtig de eventuele rimpels uit. Je kunt hier de verfroller voor gebruiken, hierdoor heb je minder kans op rimpels. 

Nacht wachten

Het beste is om minimaal een nacht te wachten. Eigenlijk is de regel hier dat hoe langer je wacht, hoe beter de afbeelding blijft zitten, maar een nacht is prima. 

Foto op canvas maken van je kind

De volgende dag kan je met je plantenspuit aan de slag. Spray een deel van je canvas en je spons met water (weer niet te veel), en gebruik de spons om voorzichtig het papier van het canvas af te schrapen. Het kan zo zijn dat een beetje van de inkt meekomt, dus voorzichtig, voorzichtig. 

Eindresultaat

En dan heb je een vintage-foto van je familie of kinderen zelf gemaakt! 

Heb je de DIY geprobeerd? We zien graag het resultaat!

Daisy van Schaijik

Door

09 februari 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.