Kersttafel dekken: een mooi gedekte tafel voor kerst

Kersttafel dekken: een mooi gedekte tafel voor kerst

Wij hebben de leukste tips voor een mooi gedekte tafel voor de kerst gevonden!

Tijdens de feestdagen haal je natuurlijk alles uit de kast om een zo mooi en lekker mogelijk kerstdiner te bereiden. Een echte kersttafel dekken en decoreren met een thema is dan natuurlijk een mooie plus. Dat kan soms lastig zijn, omdat het met te veel frutsels al snel een over-de-top tafel wordt. Daarom geven wij een aantal leuke tips voor een mooi gedekte tafel voor kerst.

Om te beginnen: voor een mooie tafelaankleding is het leuk om een thema te kiezen. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende kerst of winter thema's, het is eigenlijk maar net van welke stijl je houdt. Maar een leuke en neutrale tafeldecoratie doet het eigenlijk altijd goed. Denk aan deze leuke (kerst)lampjes op tafel met mini kerstbomen er tussen.

Gedekte tafel voor kerst

Als je de tafel dekt met alleen maar 'lage' tafeldecoratie kan het er saai uit gaan zien. Het is daarom leuk om met verschillende hoogtes te spelen in de decoratie. Grote en kleine kaarsen, of af en toe een kaarsenkandelaar met een (elektrisch) waxinelichtje erin geeft vaak een wat speelsere uitstraling.

Pas wel op dat je er niet te veel op zet! Je hebt nog genoeg ruimte nodig voor het eten en je borden en rondzwaaiende handen van je kids. Wat voor 'rust' kan zorgen op de gedecoreerde tafel is één kleur. Denk eraan om alles in wittinten te doen bijvoorbeeld, of een natuurlijke uitstraling met hout, hulst en wit.

Kersttafel thema

Het je een thema gekozen voor het kerstdiner? Dan is het leuk om het thema terug te laten komen in je gerechten. Gerechten die bij het thema passen geven toch net even een finishing touch aan het geheel. Bij het thema 'een witte winter' is het bijvoorbeeld leuk om een witte taart te maken met cranberry's en poedersuiker. Zo lijkt de taart bevroren, een perfecte match met je thema!

Kersttafel bestek en servetten

Maar wat doe je dan met het bestek en de servetten? Er zijn talloze leuke ideeën op internet te vinden voor het neerleggen van bestek. Je kan het bijvoorbeeld bij het servet leggen en er een mooi koord of lint omheen doen. Of knip een vilten kerstboom en een kerstsok en stop daar het bestek in. Een echt takje hulst doet het ook altijd goed.

Extra's op je kersttafel

Wil je wat extra's op tafel leggen zonder dat de tafel er te druk uit zien? Maak zelf koekjes in de vorm van een kerstpoppetje, rudolf of de kerstman en leg ze op de borden! Leuk voor de kids, die hebben dan alvast iets te knabbelen als ze netjes aan tafel moeten wachten op het eerste gerecht.

Shop hier de mooiste spulletjes om je kersttafel feestelijk mee te dekken! 

Zoë Montijn

Door

22 december 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.