Herfstdoos maken

Herfstdoos maken

Op zoek naar een leuke herfstactiviteit met kinderen? Ga gezellig samen een herfstdoos maken!

Het is weer herfst! Waar sommigen misschien even moeten slikken dat we het zomerzonnetje écht weer even moeten missen, kijken wij bij MiniMe heel erg uit naar de herfst! Prachtige kleuren, gezellige dagen, onder een dekentje op de bank zitten, warme chocolademelk… heerlijk! Maar wat kan je in de herfst allemaal doen met kids? In dit artikel vertellen wij je hoe je samen een te gekke herfstdoos maakt!

Herfstactiviteit met kinderen

De herfst is hét seizoen voor mooie knutselprojecten. Dat komt niet alleen doordat het in de herfst buiten vaak regenachtig weer is en we meer binnen dan buiten spelen. Het feit dat de herfst zo’n ideaal knutselseizoen is, komt natuurlijk doordat de natuur in de herfst super mooie materialen te bieden heeft. Kastanjes, eikeltjes, blaadjes in de mooiste kleuren en ga zo maar door. Het ligt gewoon voor het oprapen!

Maak een herfstdoos

Onze tip voor deze herfst? Maak een herfstdoos samen met je kind of kinderen!

Dit heb je nodig:

 • Een mooie doos (bijv. een schoenendoos) voor elk kind dat een herfstdoos gaat maken.
 • De herfstbingokaart voor elk kind dat meedoet.
 • Een pen of stift voor elk kind dat meedoet.
 • Verf in herfstkleuren. Denk aan geel, rood, oranje en bruin.
 • Een kwast voor elk kind dat meedoet.

Gratis herfst bingokaart om uit te printen!

Om het zoeken nog leuker en leerzamer te maken hebben wij deze toffe herfst bingokaart gemaakt! Print er eentje voor elk kind en laat ons zeker het resultaat zien door ons te taggen op Instagram @minimemagazine

Gratis herfst bingokaart om te printen

Ga je aan de slag met de herfstdoos? Doorloop dan de volgende stappen voor ultiem herfstplezier!

 • Verzamel de volgende dingen voordat je weggaat:
  o De herfstbingokaart.
  o Een pen of stift.
  o Je regenlaarzen (dan kan je deze meteen afkruisen op de bingokaart!)
  o Een tasje.
 • Ga nu naar buiten met al je spulletjes en ga op zoek naar alle voorwerpen op de bingokaart. Sommige voorwerpen vind je in het bos, andere voorwerpen vind je in een tuincentrum. Alles wat je ziet mag je afkruisen op de bingokaart. Alles wat je in het bos vindt (of wat je in het tuincentrum wil kopen – dat mag natuurlijk ook!) mag je meenemen en in je tasje stoppen. En je hoeft niet zuinig te zijn. Dus in plaats van 1 kastanje, mag je er ook 10 meenemen!
 • Kijk thuis hoeveel je hebt afgevinkt. Hebben jullie alles kunnen vinden?
 • Pak nu alle spulletjes die jullie hebben verzameld en maak ze schoon. Sommige spulletjes zijn waarschijnlijk een beetje nat of modderig van het bos.
 • Tijd om de herfstdoos en de verf in herfstkleuren erbij te pakken! Verf de de binnen- en buitenkant van de herfstdoos in mooie herfstige kleuren. Misschien verf je er kastanjes op, of blaadjes. Voor de kleintjes is het natuurlijk al een hele ervaring om überhaupt met verf aan de slag te gaan.
 • Laat de herfstdoos opdrogen.
 • Doe alle verzamelde herfstspulletjes in de doos. Nu heb je een doos vol mooie spulletjes waar lekker in gerommeld kan worden om helemaal in de herfstsferen te komen!

Kind in de herfst

Veel plezier! En vergeet na het maken van de herfstdoos niet om een lekkere kop warme chocolademelk te drinken met wat speculaas!

Sarah Glasbergen

Door

10 november 2022

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.