DIY: Paspoort uitnodiging kinderverjaardag

DIY: Paspoort uitnodiging kinderverjaardag

Een paspoort als uitnodiging voor een kinderverjaardag. Hoe leuk is dat? Lekker creatief, uniek en hip!

Wil je een unieke uitnodiging voor je kinderverjaardag maken? Dan is een paspoort een superleuk idee! Vooral bij een verjaardagsthema als jungle of safari is dit een geweldige binnenkomer. Hier verras je je gasten zeker weten mee!

Wat heb je nodig?

 • Bruine kaart of dik papier a5-formaat (dubbelgevouwen)
 • Een wit a5'je of a4'tje
 • Fotopapier 10x10
 • Masking tape met dierenprint
 • 3d dierenstickers
 • Een computer/laptop voor het ontwerpen
 • Een printer (met inkt!)
 • Lijm (bij voorkeur Pritstift)
 • Naald en lichtbruin garen
 • Schaar
 • Eventueel een papiersnijder

Hoe ga je te werk?

Stap 1 - De buitenkant

Voor de buitenkant van je paspoort heb je een bruine kaart van een dubbelgevouwen a5-formaat nodig. Op de computer kun je in Word de tekst voor op de kaart instellen. Kijk wel heel goed naar de positie van de tekst en hoe je het papier in de printer moet stoppen. Ook de instellingen van je printer moet je eventueel aanpassen naar het formaat van het papier en de dikte. Aan de buitenkant kun je bijvoorbeeld 'Paspoort' en 'Uitnodigingsdocument' afdrukken. Aan de binnenkant is het leuk om een soort wereldkaart af te drukken. Dit is de basis van je uitnodiging. 

Stap 2 - De binnenkant

De binnenkant van je paspoort bestaat uit een wit velletje a5-formaat dubbelgevouwen (je kunt ook gewoon een a4'tje doormidden scheuren/knippen/snijden en deze dubbelvouwen). Op dit velletje kun je aan beide kanten stempels zetten zoals in een echt paspoort. Hier kun je echte stempels voor gebruiken, of je zoekt gewoon een leuke afbeelding met reisstempels en print dit op het velletje. Een kwart van dit vel kun je echter wit laten want hier komt het fotopapier met de echte uitnodiging op.

Stap 3 - De uitnodiging op fotopapier

De uitnodiging kun je opmaken zoals je zelf wilt, maar het leukste is als je het echt een beetje in paspoort stijl doet. Je kunt dan een foto van je kindje plaatsen met daarnaast de gegevens voor het feest, zoals datum, locatie en contactgegevens. Dit druk je vervolgens af op het fotopapier.

Stap 5 - In elkaar zetten

Nu heb je een aantal losse onderdelen die je moet samenvoegen om uiteindelijk daadwerkelijk een paspoort te vormen. De uitnodiging op fotopapier kun je met een Pritstift aan de binnenkant van het witte a5-velletje plakken. Het kan zijn dat je alles nog even op de juiste maat moet maken. Hier komt een papiersnijder goed van pas. Nu wordt het misschien wat ingewikkelder, tenzij je goed bent met naald en draad. Je hebt nu een binnenkant en een buitenkant, en deze ga je aan elkaar naaien als een soort boekwerkje. Probeer hier zelf een fijne manier voor te vinden, maar zorg wel dat het stevig in elkaar zit. 

Stap 6 - Afwerking

Nu is je paspoort bijna klaar, maar het leukste komt nog: de afwerking! Gelukkig is dit best simpel. Je knipt de masking tape op maat en plakt deze aan de buitenkant van je paspoort. Dan plak je een 3d dierensticker in het midden en klaar is kees. Easy peasy, toch?

Misschien is deze uitnodiging niet de makkelijkste, maar hij is wel erg leuk om te maken en dan heb je ook wat. Hier maak je zeker indruk mee op je gasten en, niet te vergeten, je kind. Dit is dan ook echt wel iets om te bewaren voor later!

Houd jij wel van een beetje 'crea bea' en ga je je eraan wagen? Dan zijn wij zeker benieuwd naar het eindresultaat!

Gabriëlle Wuister

Door

20 juni 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.