DIY veren verven

DIY veren verven

Maak een babykamer vrolijk met deze gekleurde veren! Simpele DIY die ook heel leuk is om met de kids te maken.

Eerst vonden we een leuke DIY voor felgekleurd drijfhout in de babykamer, nu stuitten we op deze mooie veren. Heel simpel zelf te maken en ze geven de kamer een vrolijke speelse touch. Ook leuk om met de kids te doen als ze oud genoeg zijn. Let's get started!  

Voor deze DIY is in de voorbeelden gebruik gemaakt van nepveren. Echte veren kan ook, maar daarvoor zou je er eerst een paar moeten testen om te kijken in hoeverre de verf doorloopt. Nep veren kan je kopen bij carnavalszaken en soms ook de euroshopper of de action.

Wat heb je nodig?

  • nepveren
  • klein kwastje
  • verf (acrylverf is hier gebruikt)
  • evt. draadjes om op te hangen

 

Veren verven

Een beetje water toevoegen aan de verf voor je begint en dan kan je gaan verven. De veren absorberen de verf erg goed. Het lijkt een beetje op waterverf en de kleuren zullen een beetje in elkaar overlopen.

 

Details toevoegen

Nadat je de veer helemaal geverfd hebt kan je met wit nog details toevoegen. Let er dan wel op dat de veer al goed droog is, anders heb je kans dat het wit uitloopt. Je kan eventueel de pen weer helemaal wit verven als dat je voorkeur heeft.

 

Veren verven kleuren

Deze veren zijn met roze/paars en groen/blauw gemaakt, maar je kan zelf natuurlijk ook andere kleuren gebruiken. Misschien een rood/oranje/gele veer of een veer met zilveren of gouden details?

 

Decoratie - ideeën met veren

Hieronder staan nog een aantal ideeën voor de veren. Gebruik je ze als decoratie aan de muur in de babykamer, of maak je er een mobiel van? Of eh, heb je die veren eigenlijk gewoon voor jezelf gemaakt als accessoire? 

Daisy van Schaijik

Door

10 juni 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.