DIY: badzout maken

DIY: badzout maken

Behoefte aan een beetje me-time? Met dit stress releasing badzout kom je lekker tot rust terwijl je lichaam gehydrateerd wordt!

Vind jij het net als ik heel fijn om na een lange dag lekker in bad te liggen? Dan heb ik een leuk en super easy DIY projectje voor je: zelf badzout maken! Badzout werkt hydraterend, verwijdert dode huidcellen bij scrubben over de huid en werkt heel goed tegen stress. Het perfecte product voor een avondje me-time!

Hoe maak je het?

Om badzout te maken heb je slechts 2 á 3 ingredienten nodig:

  • Zout (Epsom zout, zeezout, Roze Himalaya zout, wat jij prettig vindt!)
  • Essentiële olie naar keuze (voor de geur)
  • Eventuele toevoegingen: bloemen of kleurstof (voor de sfeer en effect)

De hoeveelheden kun je zelf bepalen aan de hand van het potje waar je het zout in wilt bewaren. Dit product heeft geen stappenplan nodig, zó simpel is het. Je mengt simpelweg het zout en eventueel de bloemen met elkaar. Vervolgens kun je op smaak essentiële olie toevoegen en een paar druppeltjes kleurstof. En voilà, je badzout is klaar!

Heb je geen essentiële of geurolie in huis? Don't worry, deze ingrediënten kun je ook toevoegen aan je badzout:

Munt

Wist je dat je verse blaadjes munt ook in bad kunt gooien? Ik raad je aan om de munt niet met het badzout te mengen, omdat de blaadjes na verloop van tijd bruinig worden. Het zout zal dit versnellen. Gooi de munt in bad als je het badzout toevoegt.

Tip: leg de munt in je hand en sla er even op. Op deze manier wordt het blad geprikkeld en gaat het sterker ruiken.

Citroenmelisse

Ook dit verse kruid kun je gebruiken om thee mee te zetten én mee in bad te gaan. Bewaar dit net als de munt niet in hetzelfde potje, maar gooi het in bad wanneer je het badzout toevoegt.

Lavendel

Heb je een lavendelplant in de tuin staan? Pluk hier een paar takjes van, rits de bloempjes van het steeltje af en meng dit met je badzout. Het resultaat: een rustgevend bad met fijne lavendelgeur.

Essentiële olie

Je kunt essentiële olie naar keuze toevoegen aan het badzout. Dit zorgt ervoor dat je bad een heerlijk geurtje krijgt. Er zijn onwijs veel essentiële en geur-oliën en ik snap dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Elke geur heeft zijn eigen therapeutische voordelen voor lichaam en geest. Om jou een beetje wegwijs te maken in al deze oliën, heb ik het onderstaande schema gemaakt!

Dan rest je nog maar een ding: genieten! We hebben ook receptje voor een homemade bath bomb!

Sanne 't Hooft

Door

16 september 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.