Bellenblaasrecept

Bellenblaasrecept

Fanatieke bellenblazers in huis? Met dit bellenblaasrecept kun jij je eigen bellenblaassop maken voor grote, sterke bellen!

De zomer is dé tijd voor kinderen om lekker buiten te spelen en op avontuur te gaan. Een aantal standaard dingen die onmisbaar zijn in de zomer zijn een zwembadje, waterballonnen en bellenblaas! Vooral kleine kinderen vinden het geweldig om bellen te blazen, maar die mini-potjes zijn om de haverklap op. Maak je eigen bellenblaassop met dit recept en je bent de rest van de zomer voorzien!

Wat heb je nodig

  • 1 liter warm water
  • 50 gram suiker
  • 75 gram afwasmiddel
  • 5 gram Glutofix of Collal in poedervorm (peuterlijm)

Je kunt ook behanglijm gebruiken in plaats van peuterlijm, maar dit laat onuitwasbare vlekken achter. Daar word je natuurlijk niet blij van! 

Recept

Meng de suiker met het warme water totdat alles is opgelost. Voeg daarna de peuterlijm toe en roer dit totdat alles is opgelost. Roer daarna voorzichtig het afwasmiddel erdoor. 

Tip: Zorg ervoor dat het niet teveel gaat schuimen, dan krijg je de beste bellen

Laat het mengsel 24 uur staan en roer het af en toe even door. Et voilà! Je hebt je eigen supersterke bellenblaassop. 

Leuk om te doen met bellenblaas

Wil je bellenblazen naar the next level brengen? Vul dan een klein peuterbadje met een klein laagje van deze bellenblaassop en leg er een hoepel in. Als je kindje in de hoepel gaat staan, deze voorzichtig heen en weer wiebelt en omhoog trekt staat hij zelf in een zeepbel. Hoe tof is dat!

Gelukkig heb je met dit recept geen #momhack nodig om verschrikkelijke bellenblaasvlekken te verwijderen!

Gabriëlle  Wuister

Door

14 juli 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.