Mooie vouwgordijnen babykamer

Mooie vouwgordijnen babykamer

Mooie gordijnen voor de babykamer. Handig als je een kamer goed donker kan maken, maar ook fijn om de babykamer te decoreren.

-AD-

Bij de inrichting van de babykamer denk je vast uitgebreid na over de kleuren en de meubels. Maar de ramen? Gewoon een gordijntje ervoor en klaar toch? Dat hoeft dus niet! Deze mooie vouwgordijnen voor de babykamer zijn echte raamdecoratie en eenvoudig aan te passen aan jouw wensen. 

En dat vinden wij dan weer erg handig. In de zomer is het natuurlijk snel licht, en dan zijn verduisterende vouwgordijnen erg fijn (blijft de kleine misschien net even iets langer doorslapen...). Ook houden ze de warmte en insecten buiten, maar laten wel frisse lucht naar binnen. In de winter is dit minder van toepassing, en dan kan je er voor kiezen om een vouwgordijn met een mooi organisch patroon te nemen dat juist weer meer licht binnen laat.

 

Lekker vaak wisselen

En daarvoor hoef je niet een heel nieuw systeem te kopen. Je haalt gewoon het 'oude' vouwgordijn eruit en klikt de nieuwe in het frame, simpeler kan niet! En dat is eigenlijk nog best verslavend. Met zoveel verschillende natuurtinten vind je misschien wel meer kleuren leuk, dus dan kan je er gewoon twee bestellen: verduisterende vouwgordijnen voor de zomermaanden en licht-doorlatende gordijnen voor de wintermaanden. En als je de inrichting van de babykamer gaat veranderen, hoef je alleen maar een ander vouwgordijn te kopen in plaats van een heel nieuw systeem.

Extra plus voor kinderen

Aan de iets oudere kinderen is natuurlijk ook gedacht. Je hebt geen last van hangende of überhaupt zichtbare koorden, dus daar kunnen ze niet aan trekken of verstrikt in raken. En die lieverds kunnen ook niet ineens spontaan bedenken dat het gordijn een veel leukere schommel of slinger is dan die in de speeltuin (en ja, dat konden de gordijnen dus niet aan..).

Niet alleen voor de baby- of kinderkamer

Je hoeft deze gordijnen natuurlijk niet alleen in de baby- of kinderkamer te monteren, ze staan ook erg leuk in huis! Je kan ze op iedere hoogte in het raam vastklikken, dus zelfs als de zon niet zo gunstig staat kan je het licht toch nog goed 'begeleiden' in je huis.

Zoek je leuke raamdecoratie voor de kinderkamer? Bekijk dan zeker ons artikel over Disney rolgordijnen, een leuke en praktische oplossing om licht te filteren. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan zeker even een kijkje op de Velux-website, waar je ook een handige montage-video kunt bekijken en samples aan kunt vragen. 

Daisy van Schaijik

Door

02 juli 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.