9 typische babyshower momenten

9 typische babyshower momenten

Er zijn van die dingen die echt op elke babyshower gebeuren. Leuke, en misschien iets minder leuke dingen, 8 typische momenten op een rij!

Je bent zwanger en het is alweer bijna tijd voor een leuke babyshower! Naast de gezellige tijd met vrienden en familie en de vele cadeau's zijn er ook dingen die eigenlijk wel op elke babyshower gebeuren. Daarom hebben we een lijst gemaakt van 8 typisch babyshower momenten.

1. Er zullen vergelijkingen zijn

Een zwangerschap maakt iedereen eigenlijk wel nieuwsgierig, dus maak je maar op voor de weddenschappen en vergelijkingen! "Hij zal echt op z'n vader gaan lijken, zeker weten." "Die bevalling zal wel goed komen want...(vul hier 10 redenen in)" "Wedden dat die kleine later voor PSV is? Want ik..." enzovoort. 

2. Je zal advies krijgen

Eén van je gasten (die zelf al moeder is of grappig genoeg juist niet) zal je sowieso aanspreken en al haar wijsheden met je delen. "Wanneer je kleine er is, dan moet dit of dan moet je dat.." Of het nu advies is waar je iets aan hebt of dat je eigenlijk denkt: 'help wie komt me redden?' je zal het horen en er beleefd naar luisteren tot je een manier gevonden hebt het gesprek om te buigen.

3. Je bent al groot!

"Oh wat is je buik al groot, de kleine kan er zeker elk moment uitkomen" of "wat heb je een mooi buikje!" Ook al heb je jouw mooiste outfit aan en uren voor de spiegel gestaan om er tiptop uit te zien, de aandacht zal vaak toch naar je buik gaan. En eigenlijk kan je het niemand kwalijk nemen, want je kleine zit erin en daar draait het uiteindelijk om!

4. Je zal een horror verhaal horen

Niemand weet wat het is, maar er is altijd wel iemand die denkt: hé, een zwangere vrouw, laat ik het ergste en meest schrikbarende bevallingsverhaal dat ik ooit gehoord heb aan haar vertellen. Hmm, misschien niet zo tactvol... Wil jij dit soort verhalen absoluut niet horen, dan kan je dat zeker zeggen. Jij moet tenslotte nog!

5. "Aahh" "oooh" "Leeeuuuk!"

Of het nu kleine babyschoenen zijn, een shirt, een paar rompers of mooi verpakte luiers, de ooooohs en aaahs krijg je zeker te horen. Iedereen wil natuurlijk zien wat je krijgt en het is natuurlijk heel leuk om te horen dat iedereen de kado's net zo leuk vindt als jij. 

 

 

6. Mensen zullen je vragen of je bang bent

Naast de vragen over hoe jij je voelt en of je rare vreetbuien hebt gehad, zal de vraag of je bang bent voor de bevalling zeker ook gesteld worden. Tsja. Wel of niet? Wil je daar graag over praten tijdens een feestje? Gewoon je kop in het zand is steken, lijkt me het fijnst op je babyshower. Maar ach, uiteindelijk is die vraag ook weer niet zo erg, want vaak willen mensen je gewoon een steuntje in de rug geven.

 

  

7. Iemand wordt zeker emotioneel

Of het nu je zus is die niet kan geloven dat haar kleine zusje moeder wordt of je moeder die barst van de spanning (want voor haar was het nog geen dag geleden dat ze zelf je luier verschoonde), iemand zal emotioneel worden. Ja, dan komt alles ineens heel dichtbij, je gaat echt mama worden! 

8. je bent zelf emotioneel

Wat je zeker niet mag vergeten is dat je zelf ook heel emotioneel zal zijn. Of het nu aan het begin van je babyshower is, (want je wist helemaal niet dat het georganiseerd was? Surprise!) of dat het is wanneer je een heel persoonlijk cadeau van je moeder krijgt. Niks om je voor te schamen en als je zoiets heb van oh niet weer die tranen, dan kan je altijd nog je hormonen de schuld geven.

9 Raad de naam

Vrouwen zijn gewoon lekker nieuwsgierig dus raden naar jullie babynaam zal er zeker bij horen. Altijd leuk om hints te geven. Of zeg bijvoorbeeld "iemand heeft de juiste naam vandaag al geraden". Of dit nu wel of niet het geval is, je maakt je vriendinnen helemaal gek! 

Heb jij ook één van deze momenten op je babyshower gehad of juist andere? Laat je reactie achter!

Redactie MiniMe.nl

Door

19 april 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.