Dingen die je moet doen voor je een kind hebt

Een mama-leven ziet er echt even anders uit dan het leven van iemand zonder kids, dus doe deze dingen zeker nog even voor je moeder bent.

Je verlangt er al helemaal naar om moeder te worden. Met je eerste kind in je armen op de bank hangen of lekker met je baby wandelen. Je ziet het al helemaal voor je. Maar voor het zover is... Doe deze dingen zeker voor je moeder bent. Simpelweg omdat je leven na de bevalling zal veranderen. 

De veranderingen die zullen plaatsvinden tijdens het moederschap, zijn natuurlijk niet negatief. Moeder zijn is hartstikke mooi en leuk. Maar aan sommige dingen kom je gewoon niet meer toe, vallen weg of veranderen. Lees hier vijf dingen die je zeker gedaan moet hebben voordat je leven als moeder echt begint!

1. Naar de bioscoop

Hou je van een avond uit? Doe dit nu dan nog zo vaak je kan met je partner, vriendinnen of familie. Wanneer je baby geboren is, zal naar de bioscoop gaan niet meer zo vanzelfsprekend zijn. En als je dan weer eens uit gaat zal je altijd nog aan je kind denken, ook al ben je maar voor een paar uurtjes weg.

2. Uit eten

Romantisch naar het favoriete restaurant van jou en je partner of dat nieuwe sushi-restaurant proberen dat vorige week open ging? Ook dit kan je beter nog even doen voor je aan het moederschap begint. Niet omdat je partner dan niet meer romantisch is, maar juist omdat een baby je leven best druk maakt. Vooral de eerste maanden zijn druk en vermoeiend. Waarschijnlijk ben je dan al blij dat je even snel iets in de keuken klaar weet te maken.

3. Slapen

Geniet nu nog zo veel als je kan van al het uitslapen, de middagdutjes, powernaps en vooral je nachtrust. Een baby slaapt niet meteen volle nachten. De komst van een baby zal vooral in de beginmaanden je slaappatroon veranderen. Waar je nu nog zoiets hebt van: ach, ik maak het lekker laat vandaag, morgen uitslapen, zal je als moeder blij zijn wanneer je eindelijk in bed ploft en aan die zeven uur (99% van de tijd dus niet) slaap toekomt.

4. Girlsnight

Lekker stappen of gewoon een gezellige avond thuis met al je vriendinnen. Doe dit nu nog voordat je rekening moet houden met je baby, die net eindelijk in slaap is gevallen. Of voordat je op zoek moet naar een oppas. Daarnaast zal je in de eerste maanden na de bevalling niet echt de tijd of vaak de energie hebben voor een wilde avond met je vriendinnen zoals je die misschien nu wel gewend bent.

5. Op vakantie

Was het altijd al je droom om lekker te reizen, doe dit dan voor je baby er is. Als je nog niet zwanger bent, kan je nog op een actieve vakantie gaan. Lekker raften in Noord-Amerika of klimmen naar Machu Picchu bijvoorbeeld. Ben je al zwanger? Ga dan lekker op een relaxvakantie. Geniet van alle rust en ontspan voor je tussen de papflessen en luiers zit.

Heb jij nog ideeën voor dingen die je echt nog even gedaan moet hebben voor je moeder wordt? We horen ze graag! Laat je ideeën achter in een reactie onder het artikel. 

Redactie MiniMe.nl

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.