Hoe vertel je je kind dat je zwanger bent?

Hoe vertel je je kind dat je zwanger bent?

Hoe vertel je aan je kinderen dat je (weer) zwanger bent. Verras ze op een originele manier met deze leuke ideeën.

Gefeliciteerd, je bent weer zwanger! Gelukkig weet je nu wat je kan verwachten, tenminste... één ding zal zeker anders zijn. Hoe vertel je aan je oudste kind dat er baby op komst is? Dit kan op de standaard manier door het gewoon te vertellen, of je laat je creativiteit voor je spreken. Bekijk hier hoe andere ouders aan hun kind vertelden over de gezinsuitbreiding en laat je inspireren.

T-shirt

Je kind vertellen dat er een kleine op komst is, kan je bijvoorbeeld doen door een cadeau te geven. Een leuk t-shirt waar 'grote broer' of 'grote zus' op staat zal een geweldige verrassing zijn. Kan je kind nog niet zo goed lezen, dan help hem of haar erbij door het voor te lezen. De ouders van dit meisje laten zien hoe zij het aanpakken.

Speurtocht

Pak je het liever wat creatiever aan, dan kan je voor een zoektocht kiezen. Verstop door heel het huis aanwijzingen met uiteindelijk het 'goede nieuws' als eindpunt. Het spelelement bij deze manier van vertellen zorgt al voor veel enthousiasme bij kinderen en als ze dan ook nog eens het nieuws ontdekken bij het eindpunt...

Verrassingsei

Iets om open te maken vinden kinderen altijd wel leuk. Verstop in een plastic ei de echo van je toekomstige baby, een foto van een baby of iets anders dat verwijst naar het kind in je buik. Dit is natuurlijk een supertof idee voor als het bijna Pasen is! De kinderen in de onderstaande video openen een wel heel bijzonder verrassingsei.

Kaart

Is je kind al oud genoeg om te kunnen lezen, schrijf dan een leuke kaart. Doe alsof de kaart afkomstig is van de baby uit je buik. Zo heeft je kind een eerste cadeau van je ongeboren kind, net zoals de kinderen in onderstaande video.

Gewoon vertellen

Wanneer je oudste kind nog heel klein is, dan kan je hem of haar natuurlijk ook vertellen dat er een baby op komst is. Het hoeft zo niet heel speciaal te zijn, maar het kan onverwachts wel wat leuks opleveren. Het 1-jarig meisje in deze video reageert op een speciale manier wanneer haar ouders vertellen dat ze een grote zus wordt.

Inspiratie

Hoe je het babynieuws uiteindelijk vertelt aan je kind is geheel aan jou, maar laat je inspireren door al deze ideeën en maak er iets speciaals en onvergetelijks van!

Redactie MiniMe.nl

Door

30 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.