Deze woorden klinken ineens anders als je kinderen hebt

Deze woorden klinken ineens anders als je kinderen hebt

Zelfs de betekenis van sommige woorden is voor de rest van je leven veranderd. Denk maar aan stilte (huh? wat is dat?).

Het krijgen van kinderen zet je wereld op zijn kop. Zelfs de betekenis van sommige woorden is voor de rest van je leven veranderd. Zo is stilte bijvoorbeeld is niet meer dezelfde stilte als in je kinderloze jaren. En dat is maar één van de vele voorbeelden. Dit zijn woorden die een andere betekenis krijgen vanaf het moment dat je een ouder wordt.

 

Moe

Voordat je kinderen had, was moe zijn simpelweg het gevoel dat je toe was aan rust. Nu je kinderen hebt, is het totaal anders. Moe zijn betekent zo veel meer. Het gaat zelf zo ver dat je letterlijk je bed hoort roepen: "kom maar liggen, je hebt het verdiend."

Privacy

Herinner je het nog, die goede vertrouwde privacy van vroeger? De privacy die je had wanneer je naar de wc ging. Dat waren nog eens tijden! Nu heb je zelfs daar geen privacy meer, want je hebt altijd wel een kleine die even komt kijken wat je doet. Tijd voor jezelf bestaat bijna niet meer.

Misschien

Voor je kinderen had, betekende het woord 'misschien' heel wat anders. De betekenis was gelijk aan hoe de dikke van Dale het woord beschrijft: misschien was misschien, je weet het niet zeker. Wanneer iemand je nu wat vraagt en je zegt "misschien", dan bedoel je eigenlijk: "Nee! Maar ik ben te moe om nu een hele discussie aan te gaan...".

Sexy

Eerst was sexy het gevoel dat je had wanneer je er goed en aantrekkelijk uit zag voor iedereen van het andere geslacht. Nu is het een goede maar vage herinnering. Sexy, daar heb je geen tijd meer voor. Of ja, die ene keer dat je het voor elkaar kreeg je haar 's ochtends te wassen en te föhnen voor je de deur uitging, toen zag je er best sexy uit... minus die joggingbroek dan.

Dorst

Had je in je kinderloze tijd dorst, dan dronk je een lekkere glas cola of, heel gezond, een glas water. Dorst hebben was niet meer dan een manier om jezelf te hydrateren. Zegt iemand nu dorst, dan denk je al snel: wijn, zei iemand wijn? Doe mij maar een glas of twee! Avondje onderuitzakken met vriendinnen: jij bent van de partij!

VAKANTIE

Voorheen was vakantie minimaal een week lang op het strand liggen en lekker bruin worden. Nu voelt het al als vakantie wanneer je eindelijk een keer, zonder gestoord te worden, naar de wc kan. Of dat moment dat je in de auto stapt op weg naar je werk... heerlijk! Even niks en niemand om je heen, de radio op je favoriete zender...  Je geniet er net zo veel van als vroeger toen je in de zon lag met een cocktail in je hand.

"Voorheen was vakantie minimaal een week lang op het strand liggen en lekker bruin worden. Nu voelt het al als vakantie wanneer je eindelijk een keer, zonder gestoord te worden, naar de wc kan."

Compleet

Vóór het hebben van kinderen voelde je je compleet als je alle spullen bij je had. Je sleutels, je tas en zeker weten je dierbaarste bezit: je telefoon. Nu ben je compleet omdat je een moeder bent en een gezin hebt. Het dierbaarste in je leven is nu je kind, en die huissleutels... misschien moet je toch maar een setje aan de buurvrouw geven.

 

Sarah Glasbergen

Door

30 juni 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.