Gespot! Heupdrager voor je baby van Hippychick

Gespot! Heupdrager voor je baby van Hippychick

De heupdrager voor je baby van Hippychick is een item waarmee je je dreumes op een natuurlijke manier bij je kan dragen.

Ondanks dat de naam in eerste instantie anders doet vermoeden is de heupdrager baby van Hippychick een draagriem met een ingebouwd zitje. Hiermee kan je je dreumes of baby (vanaf 6 maanden tot 3 jaar) op een natuurlijke manier bij je dragen op de heup- en tilklachten verminderen of voorkomen.

Helaas doet hij een beetje denken aan het heuptasje dat al jaren op onze niet-sexy-lijst staat, maar toch is het zeker een aanrader. Deze heupdrager kan gebruikt worden op alle mogelijke momenten en is bijvoorbeeld ideaal voor (spitsuren!) thuis, tijdens het winkelen (korte winkeluitstapjes waarbij je geen buggy of kinderwagen mee wilt nemen), ochtend of avondspits (voor onderweg naar de kinderopvang of school), op korte (strand)wandelingen, tijdens feestjes en tijdens reizen (bijvoorbeeld op het vliegveld, station of metro).

Op-en afstappers

Voor je kind is het fijn om dichtbij jou te zijn en zijn/haar omgeving goed in de gaten te kunnen houden. Ook later als dreumes en peuter wil een kind graag en vaak gedragen worden. Het zitje van de heupdrager is uitermate geschikt voor deze ‘op- en afstappers’.

Hippychick ergonomische vorm

In tegenstelling tot andere babydragers oefent de Hippychick enkel druk uit op je heup. De stevige riem en het ergonomisch gevormde zitje met antislip matje sluiten naadloos aan op je lichaam. Dit is zowel voor jou als je kind comfortabel. Het gewicht van je kind wordt gelijkmatig verdeeld over de gehele heup en ontlast hierdoor jouw armen, schouders en rug. Hoe strakker de riem, des te stabieler de steun. Het zitje staat een beetje schuin naar binnen. Daardoor komt je kind automatisch dicht tegen je lichaam aan te zitten. Het hoofd komt op schouderhoogte van de drager en heeft daardoor een ruim gezichtsveld en kan goed communiceren.

De Hippychick wordt aanbevolen door osteopaten, chiropractors, fysiotherapeuten en consultatiebureaus.

Qua prijs verschilt de Hippychick weinig met andere babydragers en varieert van 39,95 euro tot 49,95 euro. De Hippychick is in Nederland te koop in babyspeciaalzaken en online te bestellen. Ook tweedehands is de Hippychick vaak nog goed te gebruiken.

Als je geluk hebt dan loop je tegen een goed, goedkoper exemplaar aan op bijv. Marktplaats. 

Diverse kleuren

Deze lichtgewicht heupdrager is er in de kleuren roze, grijs, zwart, paars, donkerblauw, koffie en gebloemd, dus voor ieder wat wils. Hij is wasbaar, eenvoudig, praktisch en makkelijk zelf om te doen. Aan de binnenkant zitten verborgen zakjes om kleine dingen bij de hand te houden. Kortom, een handig product dat tilklachten kan verminderen en zelfs voorkomen.

Ervaringen van gebruikers

Wat ik ontzettend leuk vind aan de heupdrager is het gemak waarmee kinderen op- en afstappen. Dat gemak maakt korte wandelingen tot een feestje. Kinderen die net leren lopen, kunnen korte stukjes zelf ronddrentelen en met één eenvoudige tilbeweging zitten ze weer gezellig dicht tegen je aan. Dit geeft mijn kids en mij meer bewegingsvrijheid.
Op het kinderdagverblijf vinden wij de heupdrager erg comfortabel. Hij is makkelijk in gebruik en je kan hem in je eentje om doen en er een kind op zetten. Je merkt gelijk dat je rechtop blijft staan en dat je dus veel langer een kind kunt dragen zonder je rug te voelen.

Heb jij last van het tillen en dragen van je kindje? En hoe ga jij daarmee om?

Ruth van den Dool

Door

02 maart 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.