10 dingen die alleen moeders begrijpen

10 dingen die alleen moeders begrijpen

Je kinderloze vriendinnen zullen deze dingen misschien heel bijzonder vinden, terwijl het voor jou de normaalste zaak van de wereld is geworden.

Als je moeder bent van één of meerdere kinderen maak je elke dag wel iets (vreemds) mee. Je kinderloze vriendinnen zullen deze dingen misschien heel bijzonder vinden, of zelfs bizar, terwijl het voor jou de normaalste zaak van de wereld is geworden. Wij hebben 10 dingen die alleen moeders begrijpen op een rijtje gezet.

1. Multitasken

Als moeder zijnde kan je alles: e-mails beantwoorden, je nagels lakken, eten koken én dat allemaal terwijl er een kleine koter aan je hangt of over je heen kruipt! (mama = levende jungle-gym)

2. Lekker laten gaan

Wanneer je een lange stilte hoort, zal je waarschijnlijk niet eerst denken: 'Oh, wat zijn ze lief en rustig aan het spelen!', maar eerder: 'Oké, wat zijn die boeven daar aan het uitspoken?' Je geniet echter zo erg van de rust dat je de kids liever even lekker hun gang laat gaan... En al die omvergetrokken kisten met speelgoed en stift-tekeningen op de muur, ach dat zie je later wel weer.

3. Uitje

Je hebt eindelijk eens tijd voor een girls night out met je vriendinnen... En toch ben je netjes om half 12 weer thuis, want om zeven uur 's ochtends je bed uit moeten is niet erg fijn wanneer je je brak voelt!

4. Vergeetachtig

Kan jij je soms niet meer herinneren waar je de auto had geparkeerd voordat je boodschappen ging doen? Je bent niet de enige! Gelukkig zijn je hersenen nog wel continu gefocust op de kids. Liever de auto kwijt dan de kids toch?

5. Tevreden baby = tevreden moeder

Je ziet dat de kleine op een schoon t-shirt aan het sabbelen is. Het shirt dat je net (eindelijk) hebt kunnen strijken en nu aan hebt. Hmm... Je laat die kleine maar lekker haar gang gaan. Want ja, de baby is tevreden (en stil!), dus ben jij dat ook.

6. Alles voor de kids

Je zal zelf geen luxe badschuim, spons, of een speciaal nekkussen gebruiken wanneer je even gaat badderen. Maar ondertussen hebben je kinderen het leukste speelgoed en de vrolijkste badschuim voor in bad. En als jij dan een keer een bad neemt (wanneer? Hoe?) zit je tussen de felgekleurde badeendjes en de octopusfamilie die aan de muur geplakt zit. Ach he..

7. Je doet je best

Een succesvolle douchebeurt is pas écht succesvol wanneer je minimaal 1 been hebt kunnen scheren. Of je haar in de shampoo hebt gezet (hebben we het niet over het uitspoelen..).

8. Huil-herkenning

Wanneer je kleine huilt, weet je onderhand al precies waarom. Je herkent het soort gehuil bij het probleem: wanneer het labeltje in het shirtje raar voelt, zijn neus jeukt, wanneer hij honger heeft of wanneer zijn grote zus te hard in zijn schattige wangen knijpt...

9. Iedereen blij

Voor je eigen bestwil moedig je je kinderen aan om de tv-programma's te kijken die jij ook leuk vindt, zodat je zelf niet langzaam gek wordt van die drukke en irritante cartoons (Dora op repeat, of Spooongebob Squarepants, Spoooongebob Squarepants....).

10. Comfort staat op 1

Je wilt graag geloven dat het belangrijk is om er mode-bewust uit te zien, maar je neigt toch steeds meer naar comfort. Dat is logisch! Wanneer je de kids naar school moet brengen (en weer ophalen) is het handig om snel makkelijke schoenen aan te trekken in plaats van die leuke veterlaarsjes...

Komt jou een of meerdere van deze punten bekend voor? Of andere bijzondere gevallen? Wij horen het graag van je!

Lees ook: Hoe maak je mama gelukkig? en Douchen met een baby in huis? Het 10-minuten proces.

Zoë Montijn

Door

25 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.